Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Selvitys: Tyttöjen ja poikien taidoissa on eroja

Kotimaa
 

Tytöillä on poikia paremmat tiedot ja taidot kotitaloudessa. Maaseutumaisten koulujen oppilaat pärjäävät kaupunkilaisia paremmin, suomenkieliset ruotsinkielisiä paremmin ja lukioon pyrkivät ammattikouluun pyrkiviä paremmin.

Nämä tiedot selvisivät Kansallisen koulutuksen arviointikeskuksen tiistaina julkistamasta selvityksessä, jossa se arvioi ensimmäistä kertaa kotitaloutta oppiaineena.

Arvioitavana oli, miten yhdeksäsluokkalaiset osaavat kotitaloutta ja miten opetussuunnitelman tavoitteet on saavutettu. Mukana oli 3 500 yhdeksäsluokkalaista yli sadasta koulusta. Arviointiin kuului kirjallinen koe ja näyttökoe.

Arvioinnissa itäsuomalaiset tytöt pärjäsivät parhaiten, Lapin pojat heikoiten.

Oppilaat pärjäsivät näyttökokeessa paremmin kuin kirjallisissa tehtävissä. Ryhmien välillä ei ollut suuria eroja.

Näyttökokeessa oppilaiden piti tehdä kiisseliä ja juustosarvia, silittää paita ja siivota kaappi. Kiitosta tuli yhteistyötaidoista, moitteita suunnittelusta.

Kirjallisessa osassa nuoret pärjäsivät esimerkiksi leivonta- ja perhekysymyksissä. Vaikeuksia oli ravitsemus- ja ruokakulttuuritehtävissä.

Kotitaloutta valinnaisaineena opiskelevat nuoret pärjäsivät kokeessa paremmin kuin sitä vain pakollisena aineena seitsemännellä luokalla opiskelleet.

"Harrastuneisuus vaikutti osaamiseen. Harrastuneisuusaste voi olla vain kohtalainen, kun se jo näkyi osaamisessa", sanoo arvioinnin projektipäällikkö, yliopistorehtori Salla Venäläinen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat