Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ihmiskauppatapauksen tuomitut tyytymättömiä oikeuden ratkaisuun

Kotimaa
 

Pirkanmaan ihmiskauppajutussa tuomitut isä ja tytär ovat ilmaisseet tyytymättömyytensä saamaansa tuomioon. Onkin todennäköistä, että tapaus saa uuden käsittelyn hovioikeudessa.

Syyttäjät aikovat kertoa tänään torstaina, valittavatko he tuomiosta hovioikeuteen.

Isä ja tytär tuomittiin viime perjantaina muun muassa törkeästä ihmiskaupasta. Mies sai kolmen vuoden ja kymmenen kuukauden rangaistuksen, tytär sai kahden vuoden ja kahdeksan kuukauden rangaistukseen.

Oikeuden mukaan kaksikko piti nuorta naista vankinaan yli neljän vuoden ajan ja teetti naisella neljä lasta vastoin tämän tahtoa.

Uhri ja tytär tapasivat netissä alkuvuodesta 2010, minkä jälkeen nainen tapasi myös isän.

Tapaamisesta alkoi neljä vuotta kestänyt yhdessä asuminen useissa eri kaupungeissa. Mies perusteli oikeudessa, että kyse olisi ollut avioliittoon verrattavasta "romaniavioliitosta", joka alkaa naisen "ryöstöllä".

Lääkärinlausunnon mukaan nainen oli ikäistään kehittymättömämpi. Tuomion mukaan uhrilla ei ollut esimerkiksi omaa puhelinta.

Tapaus paljastui vasta, kun nainen oli raskaana neljättä kertaa ja viranomaiset tekivät lastensuojeluilmoituksen. Uhri kertoi oikeudessa, että mies oli estänyt häntä olemasta yhteydessä vanhempiinsa romanikulttuuriin vedoten.

Tuomio on herättänyt vilkasta keskustelua oikeuskäytännöstä ja viranomaisten toiminnasta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat