Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Terävä pää ja vikkelä kieli

Kotimaa
 
Ville Tietäväinen
Kuva: Ville Tietäväinen

Kun Ville Niinistö avaa suunsa, sitä on vaikea saada kiinni. Puhetta tulee erityisen paljon silloin, kun Niinistö on väsynyt.

Oman puolueen väki huomaa kyllä, milloin Niinistö alkaa käydä ylikierroksilla. Heidän mielestään puoluejohtaja voisi delegoida hommia vähän enemmän, jottei väsyttäisi itseään niin hirveästi.

Niinistö on älykkö, joka argumentoi terävästi. Yhteiskuntatieteilijänä hän imee jatkuvasti uutta tietoa ja ihmettelee, miten vähän muut poliitikot tietävät asioista. Hänen asiantuntemustaan arvostetaan yli puoluerajojen.

Niinistö on myös intohimoinen maailmanparantaja, joka ottaa asiat vakavasti. Joidenkin mielestä hän on hirveä tosikko: se ikävä tyyppi, joka pilaa hyvät bileet.

Erään kokoomuslaisen mielestä Niinistö muistuttaa keskustan konkaria Mauri Pekkarista. Molemmat jäävät jankkaamaan jotain yksityiskohtaa vielä silloinkin, kun suuret linjat on ratkaistu ja muut lähtisivät jo kotiin.

Niinistö itsekin tietää olevansa jääräpäinen kuten setänsä Sauli Niinistö. Molemmat pohtivat asioita ja toimivat mielellään omantunnon herättelijöinä.

Ville Niinistö on vakuuttunut siitä, että ekokatastrofi lähestyy. Ihmiskunta ajaa itseään lujaa jyrkänteen reunalle ja sieltä alas. Siksi maailman talousjärjestyksen on muututtava radikaalisti seuraavina 20 vuotena.

Niinistö on jatkuvasti tuohtunut, kun muut eivät tätä tajua – kestävä luontosuhde olisi kaikille hyväksi. Venäläinen ydinvoimala on hänestä niin pöyristyttävä esimerkki suomalaisten sokeudesta, että Financial Timesin haastattelussa hän intoutui haukkumaan kotimaataan suomettumisesta.

Ympäristöministerinä Niinistö ajoi itsensä puhki setviessään Talvivaaran kaivoksen ympäristöongelmia. Ministeri lähti Kainuuseen saappaat jalassa, koska "jonkunhan se sotku piti selvittää".

Yksi Niinistön ministerikauden saavutuksista on ilmastolaki, josta hallituspuolueet kiistelivät keskenään monen vuoden ajan.

Niinistön johdolla perustettiin myös kaksi uutta kansallispuistoa, joista Meri-Teijo sijaitsee lähellä turkulaisen Niinistön lapsuuden maisemia.

Lapsena hän katseli usein merelle suvun kesäpaikalla Kustavissa ja haaveili löytöretkistä. Hänen mielestään haave on toteutunut, koska poliitikkona hän saa oppia joka päivä jotain uutta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat