Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Media-ala alentaisi digijulkaisujen veroa

Irtonumeroiden alv pitäisi painaa samaksi kuin lehtitilausten, ala esittää

Kotimaa
 

Media-alan työantaja- ja työntekijäjärjestöt vetoavat tulevaan hallitukseen, jotta digitaalisten mediasisältöjen arvonlisävero alennettaisiin samaksi kuin painettujen lehtien ja kirjojen.

Painettujen kirjojen ja lehtien arvonlisävero on nyt kymmenen prosenttia, mutta digitaalisten julkaisujen 24 prosenttia.

Viestinnän Keskusliitto, Suomen Journalistiliitto, Ammattiliitto Pro sekä Teollisuusalojen ammattiliitto TEAM toivoivat torstaina, että "yhteiskunnallisesti merkittävän media-alan haasteellinen taloustilanne otetaan huomioon veroratkaisuissa".

Liitot haluaisivat hallituksen toimivan EU:ssa sen puolesta, että "päätoimittajavastuun alaisten digitaalisten mediasisältöjen" arvonlisäveroa voidaan laskea.

Tätä alennusta ei voi tehdä kansallisin ratkaisuin, koska EU:n mukaan digitaalisiin sisältöihin voi nykyisellään soveltaa vain yleistä verokantaa.

Sanoma- ja aikakauslehtialan työllisyyden kannalta on liittojen mukaan tärkeintä, että lehtitilausten arvonlisävero pidetään alimmassa mahdollisessa verokannassa, johon se nostettiin nollasta nykyisen vaalikauden alkupuolella.

Samaan kantaan tulisi siirtää myös irtonumeroiden myynti, liitot esittävät. Suomi voi omilla päätöksillään laskea arvonlisäveron viiteen prosenttiin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat