Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Koe-eläinkoirat saavat uudet kodit

Koirat on totutettu vähitellen talutushihnaan ja opetettu sisäsiisteiksi

Kotimaa
 
Helsingin yliopisto
Kahdeksanvuotiaat beaglet pitävät ihmisistä ja ovat luonteeltaan vilkkaita.
Kahdeksanvuotiaat beaglet pitävät ihmisistä ja ovat luonteeltaan vilkkaita. Kuva: Helsingin yliopisto

Kahdeksan Helsingin yliopiston koe-eläinkoiraa on pääsemässä uuteen kotiin. Yliopisto ilmoitti luovuttavansa kahdeksan beaglea kotikoiriksi maaliskuun alussa, kun koirien koe-eläinura päättyi.

Kaksi koirista lähti uuteen kotiinsa torstaina.

Seuraavat koiralauman jäsenet lähtevät uusiin koteihin pääsiäisen jälkeen. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun koe-eläinkoiria luovutetaan kotikoiriksi niiden tutkimustehtävän jälkeen. Aikaisemmin koe-eläimet on lopetettu.

Suomen eläinsuojeluyhdistys (Sey) ja Helsingin yliopisto valitsevat koirille uudet kodit tiukoilla valintakriteereillä. Kaikille koirille ei ole vielä valittu uutta kotia, sillä valintojen tekeminen on kesken. Halukkaita on kuitenkin riittävästi.

"Halukkaita vastaanottajia ilmoittautui noin kaksikymmentä", Ann-Mari Bergström Sey:stä kertoo.

Beaglet ovat eläneet koe-eläinkeskuksessa laumassa ja lauma-elämää ne tarvitsevat jatkossakin.

"Molemmat torstaina lähtevistä koirista menevät kotiin, jossa on ennestään toisiin koiriin ystävällisesti suhtautuvia koiria."

Koe-eläiminä koirat ovat viettäneet muutoinkin erilaista elämää kuin kotikoirat. Ne asuvat koiratarhassa, josta näkee ulos. Tarhassa myös saa ulkoilmaa.

Koirat eivät kuitenkaan esimerkiksi olleet sisäsiistejä eivätkä ne osanneet kulkea ulkona talutushihnassa. Nyt tilanne on toinen. Talutushihnaulkoiluun koiria alettiin totuttaa jo viime marraskuussa.

"Nyt kaikki koirat ovat sisäsiistejä. Ne ovat myös oppineet kävelemään hihnassa, vaikka aluksi ulkoilulenkeillä ne kohtasivat paljon asioita, joita ne eivät olleet koskaan ennen nähneet", Bergström iloitsee.

Alkuvaiheessa koirien voi olla hankalaa jatkaa elämäänsä uudessa kodissa. Muutto ja vanhan lauman hajoaminen ovat niille suuria muutoksia.

"Koira osaa kuitenkin muodostaa nopeasti uuden lauman", Bergström muistuttaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat