Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Murtajalakkolaiset pohtivat sovintoesitystä

Valtakunnansovittelija odottaa vastauksia esitykseensä tänään perjantaina

Kotimaa
 
Rio Gandara HS
Minna Helle jätti torstaina sovintoesityksen murtajalakon osapuolille.
Minna Helle jätti torstaina sovintoesityksen murtajalakon osapuolille. Kuva: Rio Gandara HS

Merimies-Unioni ja Konepäällystöliitto kokoontuivat torstai-iltana päättämään, hyväksyvätkö ne valtakunnansovittelija Minna Helteen sovintoehdotuksen jäänmurtajalakon lopettamiseksi. Vastapuolella kiistassa on Arctia Shipping.

Helle jätti ehdotuksensa torstaina, kun kiistaa oli soviteltu yli kuusi viikkoa. Hän on pyytänyt osapuolilta vastauksia perjantaina kello 12:een mennessä.

Helteen ensimmäisen sovintoehdotuksen työntekijäliitot hylkäsivät pari viikkoa sitten. Konepäällystöliiton asiamies Sami Uolamo sanoo, että ensimmäinen ehdotus ei sisältänyt työntekijöiden vaatimia muutoksia kuten sopimuksen yleissitovuutta.

Työntekijäliitot kokoontuivat torstai-iltana Hakaniemeen päättämään sovintoehdotuksesta. Uolamo sanoi illalla, että "ratkaisu lähestyy", eli yöllä ei tarvitsisi kokoustaa. Päätöstä ei kuitenkaan saa julkistaa ennen kuin vastaus on annettu sovittelijalle.

Neuvotteluihin tuli vauhtia, kun Merimies-Unioni ja Konepäällystöliitto uhkasivat laajentaa lakon ulkomaanliikenteen rahti- ja lastialuksiin. Jos osapuolet eivät hyväksy sovintoehdotusta, tukilakko on tarkoitus aloittaa 2. huhtikuuta kello 14.

Palkansaajapuoli haluaa Arctia Shippingin kanssa tehdyn sopimuksen yleissitovaksi eli koskemaan kaikkia muitakin jäämurtaja-alalla. Työnantaja on vastustanut yleissitovuutta.

Nyt neuvoteltava sopimus koskee hiukan alle pariasataa Arctian työntekijää. Lisäksi alalla toimii yrityksiä, joissa on muutamia kymmeniä työntekijöitä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat