Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Epävarma aika lietsoo kiihkeää keskustelua

Kotimaa
 
Helsingin Sanomat

Rajavartiolaitoksen raja- ja merivartioasemien määrä on vähentynyt 1990-luvulta lähtien jyrkästi, noin kolmannekseen. Vielä 1990-luvun alussa käytössä olevia asemia oli 120, nyt enää 41.

"Se työvoima, jota käytettiin kiinteistöjen ylläpitoon ja hallintoon, on saatu siihen mihin se on tarkoitettu, eli rajatarkastuksiin ja -partiointiin", sanoo Rajavartiolaitoksen apulaispäällikkö, prikaatikenraali Ilkka Laitinen.

Rajavartiolaitos ei itse omista käyttämiään tiloja, vaan vuokraa ne valtion omistamalta Senaattikiinteistöiltä. Senaattikiinteistöt saa vapaasti päättää Rajavartiolaitokselta tarpeettomiksi jääneiden kiinteistöjen myymisestä tai vuokraamisesta.

Senaattikiinteistöt on myynyt entiset rajavartioasemat yksityis- tai yrityskäyttöön. Ostajien joukossa ei ole ollut ulkomaalaisia.

Kymmenistä lakkautetuista asemista puolenkymmentä on päätynyt jatkokaupoilla venäläisten omistukseen.

"Meillä ei ole ollut jatkokäytöstä mitään sanottavaa. Koska Rajavartiolaitos on luopunut niistä, siitä voi päätellä, että niillä ei ole ollut rajaturvallisuuden kannalta merkitystä", Laitinen sanoo.

Periaatteessa on samantekevää, ostaako venäläinen rajan pinnasta entisen rajavartioaseman vai sen vieressä olevan omakotitalon. "En löydä tästä dramatiikkaa. Eihän rajavartioasema itsessään vartioinut mitään", huomauttaa Laitinen.

Hänen mukaansa rajavartioasemilla ei ollut mitään sotilaallisesti tai strategisesti merkittävää välineistöä.

"Ja jos joskus on ollut, niin ne on varmasti purettu."

Laitinen arvelee, että venäläiskauppakeskustelun heräämistä on vauhdittanut Suomen ja Euroopan unionin turvallisuusympäristön muuttuminen. "Ihmiset ovat huolestuneempia, ja siinä mielessä keskustelu on ymmärrettävää."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat