Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sipilä haluaa pian laajan yhteiskuntasopimuksen

Kotimaa
 

Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä haluaa saada aikaan laajan yhteiskuntasopimuksen mahdollisimman pikaisesti vaalien jälkeen.

Sipilä sanoi Maaseudun Tulevaisuuden haastattelussa perjantaina, että työelämän uudistuksista pitää sopia mieluiten jo ennen hallituksen muodostamista.

Keskeisten yhteiskunnallisten voimaryhmien pitäisi olla mukana yhteiskuntasopimuksessa. Sipilän mukaan tämä loisi uskoa siihen, että keskustan tavoittelemalle kahden prosentin kasvu-uralle voidaan päästä.

"Tämä on uskottavuuskysymys, kun mietitään, tehdäänkö investointeja Suomeen vai muualle. Sopimus on edellytys sille, että saamme kilpailijamaat kiinni ja 200 000 uutta työpaikkaa."

Sipilä haluaa sopimukseen mukaan puolueet, työnantajien ja työntekijöiden edustajat, yrittäjät sekä metsäasioiden vuoksi myös MTK:n.

Neuvoteltavina asioina tulisi olla esimerkiksi ensimmäisen työntekijän palkkaaminen, työaikapankit, koeajan pidentäminen neljästä kuuteen kuukauteen ja työeläkemaksun väliaikainen kahden prosentin pienennys.

Menokuria kannattava Sipilä ei usko, että Suomen julkista taloutta saadaan sopeutetuksi yhdellä hallituskaudella. Hän hyväksyy valtiovarainministeriön arvion, että sopeutustarve on kuusi miljardia euroa.

Sopeutus pitäisi kuitenkin jaksottaa kuudelle vuodelle, ei neljälle, kuten ministeriö esitti. Sipilä säästäisi muun muassa kytkemällä sosiaalietuuksien indeksit palkkakehitykseen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat