Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Angela Merkelin seuraavasta kaudesta puhutaan jo

Kotimaa
 

Angela Merkel, 60, on ollut Saksan liittokanslerina vuodesta 2005. Meneillään on hänen kolmas kautensa, ja tällä kertaa hallituskumppanina ovat sosiaalidemokraatit. Merkel on Saksan kristillisdemokraattisen puolueen (CDU) puheenjohtaja ja siten keskeinen tekijä Euroopan konservatiivipuolueessa EPP:ssä.

Seuraavat liittopäivävaalit ovat vasta syksyllä 2017, mutta Merkelin neljännestä kanslerikaudesta puhutaan jo nyt. Demarileirin epävarmuudesta kertoo pari viikkoa sitten julkisuuteen tullut SPD:n puheenjohtajan Sigmar Gabrielin arvio puoluehallitukselleen: "Voi kestää todella kauan, ennen kuin meillä on kansleri", Gabriel sanoi Der Spiegel -lehden tietojen mukaan.

Tuoreimpien kannatusmittausten mukaan CDU:ta kannattaa 41 prosenttia saksalaisista. Merkelin oma kannatus on noin 70 prosenttia.

Merkel on hyvin järjestelmällinen poliitikko. Hän opiskeli Leipzigissa fyysikoksi ja väitteli fysikaalisesta kemiasta.

Liittokansleria leimaa myös hänen nuoruutensa DDR:ssä. Kun Merkel ajoi Münchenin turvallisuuskokouksessa Ukrainan sodan diplomaattista ratkaisua, hän vei puheen yhtäkkiä henkilökohtaiselle tasolle.

"Muuri rakennettiin, kun olin seitsemänvuotias. Vaikka teko rikkoi kansainvälistä oikeutta, kukaan ei ajatellut, että sotilaallisella puuttumisella suojeltaisiin DDR-kansalaisia elämältä diktatuurissa."

Merkel halusi painottaa reaalipolitiikkaa, jolla huonosta ratkaisusta päästiin eroon ajan mittaan – 28 muurivuoden jälkeen.

Merkeliä kritisoidaan siitä, että hänen Eurooppa-politiikastaan puuttuu akuuttien kriisien yli vievä strateginen ajatus. Moni odottaa Merkeliltä vielä uutta vaihdetta silmään johtajuudessa, sillä hänen asemaansa ei voi kiistää kukaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat