Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kesänopeuksiin siirrytään juuri ennen pääsiäistä

Kotimaa
 
Pääsiäisen säässä jatkuu viime päivien epävakaus
Pääsiäisen säässä jatkuu viime päivien epävakaus
HS:n meteorologi Ida-Reetta Jokela ennustaa epävakaista ja sateista pääsiäistä koko maahan. Pakkasista on tosin päästy eroon, mutta kevät antaa odottaa itseään.

Talviajan ja pimeän ajan alennetut nopeusrajoitukset poistetaan tänä vuonna koko maassa juuri pääsiäisen menoliikenteen alla. Tarkoituksena on, että kaikkialla Suomessa on siirrytty kesänopeuksiin kiirastorstaihin 2. huhtikuuta mennessä.

Pääteillä talven ajaksi 80 kilometriin tunnissa alennetut nopeusrajoitukset palautetaan 100 kilometriin tunnissa. Moottoriteillä nopeusrajoitus nostetaan 120 kilometriin tunnissa lukuun ottamatta tieosuuksia, joilla on pysyvästi alempi rajoitus.

Artikkeliin liittyvät

Kesäisiin nopeusrajoituksiin siirtymistä on mahdollista myöhentää paikallisesti, jos sään ja kelin ennustetaan pysyvän huonoina tai muuttuvan sellaisiksi.

Nopeusrajoituksissa otetaan huomioon myös tien kunto. Suomen teissä on Liikenneviraston mukaan talven jäljiltä paljon halkeamia sekä reikiä ja vaurioita päällysteissä.

Esimerkiksi vilkkailla pohjoisen menoreiteillä eli valtatiellä 4 Heinolassa sekä Hartolassa Onkiniemen ja Tokeensalmentien välisellä osuudella on voimassa tilapäinen 80 kilometrin tuntirajoitus ohituskaistaosuuksien välisillä tiejaksoilla, koska päällysteen kunto on huono.

Kesärajoitukset tulevat näillä jaksoilla voimaan vasta sitten, kun väylät on päällystetty uudelleen. Varsinaisilla ohituskaistaosuuksilla voidaan siirtyä normaalisti kesänopeusrajoituksiin.

Liikennevirasto muistuttaa autoilijoita siitä, että ajo-olot voivat vaihdella paljonkin eri puolilla Suomea ja myös vuorokaudenajan mukaan. Vaikka etelässä olisi sulaa, pohjoisen tiet voivat olla vielä lumisia.

Yhteyspäällikkö Tapio Heiskanen Liikenneturvasta muistuttaa kevätkelien vaihtelevuudesta.

"Helsingissäkin tuli vielä viime viikolla lunta aivan ydinkeskustassa asti. Jos matka pikkuisenkin ulottuu pohjoiseen, pitäisin talvirenkaat vielä alla."

Etelässä moni on jo vaihtanut kesärenkaat ja jotkut pääsiäisenä autoilemaan lähtevät pähkäilevät vielä, mitä tekisi. Liikennevirasto kehottaa ennen kesärenkaiden vaihtamista tutustumaan huolellisesti matkareitin ja -kohteen sääennusteisiin.

Paikallista keliä voi käydä vilkaisemassa myös kelikameroista, joita voi seurata Liikenneviraston nettisivuilta.

Nastat on voinut vaihtaa kesärenkaisiin jo maaliskuun alusta lähtien. Pakollista se ei vielä ole. Nastallisia talvirenkaita saa tänä vuonna käyttää 13. huhtikuuta asti tai niin kauan kuin keli sitä vaatii. Kitkarenkaita saa käyttää ympäri vuoden.

Pääsiäisen yöjunat on VR:n mukaan osittain jo myyty loppuun. Junissa kiirastorstai on pääsiäisen menoliikenteen vilkkain matkustuspäivä. Paluuliikenteessä vilkkainta on maanantaina 6. huhtikuuta toisena pääsiäispäivänä.

Liikenteessä on lisäjunia Rovaniemelle ja Kolariin. Autopaikat on jo myyty loppuun useana päivänä, ja myös makuupaikat alkavat täyttyä. Kaukoliikenteen päiväjunissa on vielä tilaa.

Matkahuollon mukaan pääsiäinen aiheuttaa paljon muutoksia bussiliikenteen aikatauluihin, sillä pyhien takia osa vuoroista jää kokonaan ajamatta. Matkahuolto kehottaakin tarkistamaan aikataulut ja mielellään myös hankkimaan liput etukäteen.

 

Koko Suomen kelikamerat: liikennetilanne.liikennevirasto.fi

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat