Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Jälki-istunnossa odottaa pino tehtäviä

8.-luokkalainen Veeti Valppu pitää tehtäviä naurettavina

Kotimaa
 
Vesa Ranta
Oululaisen Myllytullin koulun yläkoululaiset ovat hyvin tietoisia opettajien uusista oikeuksista, koska heille kerrottiin niistä lukuvuoden alussa. Eturivissä Iiro Äijälä (vas.), Veeti Valppu ja Mikael Puhto, keskirivissä Maija Turunen, Juha Magga ja Ronja Pörhö, takarivissä Emma Salmela, Anna Alaruikka ja Emma Väättäri.
Oululaisen Myllytullin koulun yläkoululaiset ovat hyvin tietoisia opettajien uusista oikeuksista, koska heille kerrottiin niistä lukuvuoden alussa. Eturivissä Iiro Äijälä (vas.), Veeti Valppu ja Mikael Puhto, keskirivissä Maija Turunen, Juha Magga ja Ronja Pörhö, takarivissä Emma Salmela, Anna Alaruikka ja Emma Väättäri. Kuva: Vesa Ranta

Myllytullin koulussa on pidetty jälki-istunto tänä lukuvuonna muutaman kerran. Yleensä kyseessä on ollut luvaton koulualueelta poistuminen, jota ei ole saatu loppumaan kasvatuskeskustelulla.

Jälki-istuntoa varten koulussa on laadittu kirjallinen tehtäväpaketti. Sen tekstiosio perehdyttää uudistuneen perusopetuslain saloihin: esimerkiksi siihen, miksi jälki-istuntoja pidetään ja mitä niissä voidaan teettää. Samalla esitellään opettajan kurinpito-oikeuksia.

Tekstin lukemisen jälkeen oppilas vastaa tehtäviin, joissa varmistetaan, että asia on tullut ymmärretyksi.

Kahdeksatta luokkaa käyvä Veeti Valppu on kahlannut paketin läpi yhden kerran jälki-istunnossa ollessaan.

"Ne olivat ihan naurettavia tehtäviä ja kauhea nivaska paperia. Valitsen kyllä mieluummin kasvatuskeskustelun. Sieltä pääsee nopeammin pois."

Myllytullin oppilaat ovat hyvin tietoisia opettajien oikeuksista, kuten koululaukun tarkastamisesta.

"Tuohan se myös turvaa oppilaille. On opettajan velvollisuus tutkia reppu, jos epäillään, että siellä on vaikka veitsi", sanoo yhdeksäsluokkalainen Emma Salmela.

Koulun apulaisjohtajan Erkki Tuomiahon mukaan oikeutta repun tai taskujen tarkastukseen ei ole kuitenkaan tarvinnut käyttää. Eniten ongelmia keskusta-alueen koulussa tuottaa luvaton koulualueelta poistuminen.

Koulualueelta lähteminen on oppilaiden mielestä ihan helppoa. Kukaan ei kysele perään, kun he poistuvat kioskille. Jos siitä jää kiinni, edessä on kasvatuskeskustelu.

Toisesta kärystä pääseekin jo istumaan – ja tehtävien pariin.

Marjo Valtavaara HS
Oulu

Vesa Ranta
Emma Väättäri (vas.), Ronja Pörhö, Emma Salmela, Maija Turunen ja Anna Alaruikka tutustuivat tehtäviin Myllytullin koulussa.
Emma Väättäri (vas.), Ronja Pörhö, Emma Salmela, Maija Turunen ja Anna Alaruikka tutustuivat tehtäviin Myllytullin koulussa.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat