Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Valtava uusi kauppakeskus nousee Tampereelle aivan Koskikeskuksen viereen

Ratinan uuteen kauppakeskukseen tulee 53 000 neliötä ja tilat 150 liikkeelle

Kotimaa
 

Tampereella vallitseva kiivas rakentamisbuumi saa jatkoa, sillä kiinteistöyhtiö Sponda aloittaa uuden valtavan ostoskeskuksen rakentamisen kaupungin keskustaan jo huhtikuussa.

Uusi Ratinan kauppakeskus täyttää suunnilleen viimeisen ison tyhjän tontin keskustassa, aivan Ratinan stadionin ja nykyisin suurimman kauppakeskuksen eli Koskikeskuksen vieressä.

Artikkeliin liittyvät

Kun se valmistuu keväällä 2018, Ratinan suvannon maisemat näyttävät täysin toisenlaisilta. Keskustaan tulee siis kaksi isoa ostoskeskusta vierekkäin. Uusi on kaksin verroin vanhan kokoinen.

Tontti on ollut tyhjillään jo vuosia, ja vieressä kaksi vanhaa funkkisrakennusta on saanut rauhassa rapistua. Nyt nekin on tarkoitus saneerata osaksi uutta ostoskeskusta ja liittää ne yhteen maanalaisilla käytävillä.

Spondan ilmoitus rakennustöistä otettiin kaupungissa heti vastaan ilolla, koska se osoittaa kaupungin vetovoiman ja luo työpaikkoja: työmaalla noin viisisataa ja aikanaan kauppakeskuksessa noin tuhat.

Spondan toimitusjohtaja Kari Inkinen sanoo, että talouden kokonaiskuvassa on nyt pohja nähty ja kuluttajien luottamus on alkanut osoittaa elpymistä. Siksi nyt on hyvä hetki aloittaa rakentaminen. Hän ei usko, että verkkokaupan kasvu kokonaan syö tarpeen ostoskeskuksille, koska niistä tehdään nykyisin entistä enemmän esimerkiksi viihtymistä ja ravintolapalveluja korostavia taloja. Ratinaan tulee myös terveyspalveluja.

Keskukseen tulee noin 150 liikettä, ja kokonaistilaa siinä on noin 53 000 neliötä. Vertailun vuoksi: Espoon Sello on yhtä iso kuin kaavailtu uusi keskus ja Koskikeskus yhteensä.

Hintaa sillä on noin 240 miljoonaa euroa ja kävijätavoite noin seitsemän miljoonaa vuodessa. Alueen eli Tammerkosken historiallinen tausta näkyy siinä, että uudisrakennuksen seinään tulee punatiiltä.

Uutisen tultua julki alkoi pohdinta siitä, miten tilanne vaikuttaa vanhaan tuttuun Koskikeskukseen. Sponda näki, että keskukset täydentävät toisiaan, mitä voi epäillä. Talot tulevat käymään kilpailua niin vuokralaisista kuin kävijöistä.

Koskikeskuksen kaupallinen johtaja Mari Laaksonen sanoo, että naapuria on osattu odottaa jo vuosia.

"Nyt nähtäväksi jää, miten heillä vuokraus ja ylipäätään projekti etenee ja miten se vaikuttaa meihin. Toki vaikutuksia on luvassa. Me toivomme, että he löytävät uusia vuokralaisia Tampereelle, mikä olisi kuluttajallekin paras vaihtoehto."

Jukka Harju HS
Tampere

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat