Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Armon voimalla kohti vaaleja

Timo Soini kiertää ryminällä ympäri maata

Kotimaa
 
Ville Tietäväinen
Kuva: Ville Tietäväinen

Timo Soini, 52, on konservatiivisten perusarvojen mies. Hän puolustaa kaikkien oikeutta omiin arvoihinsa ja oikeutta pysyä niiden takana. Siksi hän ei tule edistämään tasa-arvoista avioliittolakia seuraavassa hallituksessa.

"En anna periksi mitään niistä isoista asioista, joihin uskon", hän on sanonut. Hän ei voi sietää, että ihmisellä ei olisi periaatteita.

Ystäviä on kuollut ympäriltä ja uhkailuja ja lokapostiakin Soinille sataa.

Politiikka on armotonta ja kuluttavaa, mutta Soini ei ajattele luopumista. Perussuomalainen puolue on hänen sydämessään ja siellä se pysyy.

Poliitikko jää helposti yksin, ellei ole turvaa. Soinille usko ja armo ovat tärkeitä, vaikka hän ei niitä korosta. Hän puhuu lämpimästi läheisistään.

"Yksin on huono olla."

Hän yrittää aina löytää aikaa poikansa jalkapallomatseihin ja raveihin.

Soini on turhautunut mediaan, mutta on oppinut suhtautumaan siihen ymmärtäväisesti. Puoluetoimistossa on kuitenkin se käsitys, että media kohtelee perussuomalaisia epäoikeudenmukaisesti.

Soini puhuu ankaraa kieltä Euroopan rahaliitosta, mutta koskettavasti inhimillisistä tragedioista. Soinilla on herkkä puolensa, kyky myötäelää.

Koti, uskonto ja isänmaa -aatteista uskonto voi olla kannattajille vaikein. Soini puolustaa Israelia ja vastustaa aborttia, mutta hän pitää ne taka-alalla.

Punavihreä hallitusyhteistyö ei hänelle käy; vasemmistoliiton ja vihreiden arvomaailma on liian kaukana.

Takiaispuolueita, sirpalepuolueita, häntäpuolueita. Soini ei halua hallitusta, jolla on pitkä häntä kolmen ison perässä.

Päättyvällä vaalikaudella hän on viihtynyt ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtajana ja kohonnut valtiomiehenä.

Soini kantaa isoa vastuuta puolueestaan. Vaikka vaalituloksen viimeiset marginaalit ratkaistaan puheenjohtajien tenteissä vaalien kynnyksellä, maata pitää kiertää. Talvella jo näytti, että paras puhti on mieheltä pois, mutta nyt hän kiertää maata täysi höyry päällä.

Turvamies ajaa tai luottomies Jukka Jusula ajaa ja juttu lentää. Parivaljakko rymistelee kohti vaaleja Status Quon tai Dire Straitsin soidessa.

Soini tietää, että häntä tarvitaan kentällä, jossa puolueuskollisuus horjuu ja ihmiset eivät tiedä ketä äänestävät.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat