Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Soini: Naisissa on perussuomalaisilla valtava kasvun vara – "Haluan olla vain kapellimestari"

Timo Soini: Perussuomalaiset ovat vapaita kuin taivaan linnut

Kotimaa
 
Timo Soini: Hallitukseen pääsy edellyttää 35 kansanedustajaa
Timo Soini: Hallitukseen pääsy edellyttää 35 kansanedustajaa
Perussuomlalaisten puheenjohtaja Timo Soini arvioi, että hallitukseen pääsy edellyttää puolueelta 35 kansanedustajan paikkaa tai ainakin nousua kolmanneksi suurimmaksi puolueeksi. HSTV:n puheenjohtajatentin juonsi politiikan toimittaja Martta Nieminen.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini johtaa miesvaltaista puoluetta. Eduskuntaryhmän selvä enemmistö on miehiä. Myös valtaosa perussuomalaisista valtuutetuista on miehiä. Ja miehiä on myös eduskuntavaaliehdokkaiden enemmistö, peräti 65 prosenttia.

Ammattitaitoiset duunarit ja pienyrittäjät ovat perussuomalaisten kannattajien kaksi ydinryhmää. Naisten vähyys ehdokkaissa on ongelma, johon on herätty ehkä liian myöhään.

"Naisissahan meillä on valtava kasvun vara. Siinä meillä on parantamisen paikka", sanoo Soini.

Perussuomalaiset vastustaa kuitenkin kiintiöitä.

Juha Metso
Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini oli lauantaina vaalikiertueella Hämeenlinnassa.
Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini oli lauantaina vaalikiertueella Hämeenlinnassa.

"Haluan olla vain kapellimestari, enkä ota kantaa siihen, kuka mihinkin pitäisi valita."

Hän muistuttaa, että lahjakkaat ja hyvät naiset etenevät puolueessa tärkeille paikoille.

"Kun saamme näkyvän naisen esimerkiksi puoluesihteeriksi, se herättää heti hyvää huomiota."

Puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsaloa Soini yritti houkutella ehdokkaaksi, mutta hän ei suostunut. Puolueen toiselle varapuheenjohtajalle Hanna Mäntylälle hän povaa äänivyöryä.

Erityisen hyvinä kansanedustajina Soini mainostaa Johanna Jurvaa ja Arja Juvosta. Hän valittaa, että kiltit puurtajat jäävät usein hänenlaistensa "käkikellojen" varjoon.

Juvosen kanssa Soinilla oli sanaharkkaa tasa-arvoisen avioliittolain käsittelyn yhteydessä. Juvonen äänesti lain puolesta, vaikka Soini muistutti, että puoluekokous on ollut "homoliittoja" vastaan.

"Ei siitä jäänyt kiveä kenkään, vaikka eri mieltä olimmekin."

Soini kehuu myös Sdp:n entistä puheenjohtajaa Jutta Urpilaista, jota hän on usein haukkunut Kreikan vakuuksista

"Minä ja Jutta pärjäämme kaikissa muissa asioissa hyvin, mutta tuottojenvaihtosopimukset, joita hän väittää vakuuksiksi, on ainoa asia, josta emme edelleenkään ole samaa mieltä", Soini remahtaa nauruun.

Vakavoiduttuaan hän sanoo, että Urpilaisen kohtelu omien toimesta oli karua.

"Minun mielestäni hänellä ei ollut työrauhaa koko aikana."

Urpilaisen asiaosaaminen kehittyi valtiovarainministerinä niin paljon, että sitä pitää Soinin mielestä arvostaa. Myös se, että hän tekee kaikkensa Sdp:n vaalityön eteen eikä tarttunut "vihreään oksaan" eli ulkomaanvirkaan osoittaa selkärankaisuutta.

Viime eduskuntavaaleissa perussuomalaiset saivat hirmuvoiton, "jytkynsä", peräti 39 edustajaa.

Ryhmässä on enää 37 edustajaa, kun James Hirvisaari erotettiin puolueesta ja hän perusti oman Muutos 2011 -ryhmänsä ja Laila Koskela loikkasi keskustaan. Europarlamenttiin valitun Jussi Halla-ahon tilalle nousi Mika Raatikainen.

Loppukaudella ryhmässä ei suurempia skandaaleja nähty. "Suoraviivaisena kansanmiehenä" itseään mainostava Teuvo Hakkarainen on tosin saanut viihdejulkkiksen aseman.

Nyt tekee tiukkaa saada uusi jytky. Tavoitteena on 40 kansanedustajaa eli kannatuksen pitäisi nousta noin 15 prosentista vielä muutaman prosenttiyksikön.

Soini ei peittele hallitushalujaan, mutta hän muistuttaa, että vaaleissa pitää tulla riittävä tulos, vähintään 35 kansanedustajaa. Suosikkikokoonpano olisi peruspunamulta eli keskusta, perussuomalaiset ja Sdp, mutta hänelle käy myös se vaihtoehto, että keskustan ja perussuomalaisten rinnalla olisi kokoomus.

Perussuomalaisilla on muihin suuriin puolueisiin verrattuna yksi voimavara, joka on toisaalta myös rasite.

"Sdp ei voi tehdä mitään ilman, että SAK:lta tulee vähintään oranssia valoa, ellei vihreää. Kokoomuksella on sama EK:n ja keskustalla MTK:n kanssa. Me olemme vapaita kuin taivaan linnut."

Samaan hengenvetoon Soini myöntää, että puolue on epäonnistunut ay-liikkeen valtausyrityksessään. Vapaus vaikuttaakin rasitteelta.

"Meillä on pääluottamusmiehiä paljon, mutta emme ole päässeet SAK:n hallintoelimiin emmekä myöskään MTK:n ja EK:n elimiin."

Timo Soini: Kokoomus on sekaisin kuin seinäkello
Timo Soini: Kokoomus on sekaisin kuin seinäkello
"Kokoomuksen kampanja on kyllä sellaisessa epätoivossa, että sitä ei edes Angela Merkel pelasta. Kokoomus on sekaisin kuin seinäkello, eikä se tuolla oikene", perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini laukoi HSTV:n puheenjohtajatentissä. Saksan liittokansleri Merkel vierailee tänään maanantain Suomessa pääministeri Alexander Stubbin (kok) vieraana.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat