Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Laskettelijoille riittää vielä lumikelejä – pääsiäinen paikoitellen loppuunmyyty

Brittituristien kasvanut määrä paikkasi venäläisturistien puutetta pohjoisen hiihtokeskuksissa

Kotimaa
 
Lauri Rotko
Juho Laukkanen nousi lentoon hyppyristä Kartanorinteessä Messilän hiihtokeskuksessa Hollolassa.
Juho Laukkanen nousi lentoon hyppyristä Kartanorinteessä Messilän hiihtokeskuksessa Hollolassa. Kuva: Lauri Rotko

Eteläisimmissä laskettelukeskuksissa kausi on jo päättynyt, mutta muualla laskettelukeskukset valmistautuvat pääsiäisruuhkiin. Lunta, latuja ja avoimia rinteitä riittää vielä runsaasti.

Jämsässä sijaitsevassa Himoksen hiihtokeskuksessa laskettelurinteet ovat auki, mutta hiihtolatuja ei ole enää hiihdettävänä. Luonnon lunta Himoksella ei ole kuin muutama sentti.

Fakta

Ladulle pääsee yhä

 Ruka: Rinteitä auki 34 ja hiihtolatua 153 kilometriä. Luonnonlumen syvyys noin 81 senttiä.

 Tahko: Rinteitä auki 23 ja hiihtolatua 23 kilometriä. Luonnonlumen syvyys noin 30 senttiä.

 Vuokatti: Rinteitä auki 13 ja hiihtolatua 150 kilometriä. Luonnonlumen syvyys noin 44 senttiä.

 Levi: Rinteitä auki 43 ja hiihtolatua 230 kilometriä. Luonnonlumen syvyys noin 80 senttiä.

 Saariselkä: Rinteitä auki 15 ja hiihtolatua 176,5 kilometriä. Luonnonlumen syvyys noin 65 senttiä.

 Himos: Rinteitä auki 18. Hiihtoladut suljettu. Luonnonlumen syvyys noin 5 senttiä.

 Messilä: Rinteitä auki 9. Hiihtoladut suljettu. Luonnonlunta 7 senttiä.

"Laskettelukausi jatkuu Himoksella perinteisesti vappuun asti ja sinne asti se jatkuu tänäkin vuonna", markkinointijohtaja Päivi Kuokkanen sanoo.

Kuopion Tahkon ja Sotkamon Vuokatin laskettelukeskuksissa ollaan tyytyväisiä kuluvaan kauteen. Toimitusjohtaja Lauri Suutarisen mukaan venäläisten matkailijoiden määrä väheni molemmissa paikoissa, mutta ei niin paljon kuin kauden alussa arveltiin.

"Hiihtolomalla porukkaa oli mukavasti, ja tietysti pääsiäinen määrittää kuluvaa kautta. Tähän mennessä kausi on ollut ihan ok. Viime kausi oli säiden suhteen niin haastava, ettei kulunutta kautta edes kannata verrata siihen", hän sanoo.

Vuokatin laskettelukausi päättyy todennäköisesti 25. huhtikuuta ja Tahko suljetaan sitä ennen. Päivämäärät ovat kuitenkin vielä epävarmoja.

Levin matkailuneuvonnan päällikön Maija Palosaaren mukaan venäläismatkailijoiden määrä Levillä väheni noin 35 prosenttia viime kaudesta. Vähennystä on ollut myös kotimaisten yritysmatkailijoiden määrässä.

Kansainvälisistä matkailijoista venäläiset ovat kolmanneksi suurin ryhmä Levillä. Eniten turisteja tulee Britanniasta ja toiseksi eniten Norjasta. Palosaaren mukaan pääsiäisen varaustilanne Levillä näyttää hyvältä. Kuluvaa kautta Levillä ovat sävyttäneet myös revontulet.

"Meillä on ollut todella hyvä revontulivuosi. Edellisviikolla revontulet olivat aivan huikeita. Silloin meillä oli myös paljon aasialaisia matkailijoita, jotka pääsivät näkemään ne. Vaikutus on positiivinen, kun ajatellaan seuraavaa kautta."

Matkailijoiden määrä Levillä vähenee vapusta lähtien, mutta laskettelukausi jatkuu äitienpäivään. Äitienpäivänä suurin osa rinteistä on kuitenkin jo suljettu.

Venäläisten matkailijoiden määrä väheni noin 30 prosenttia aiemmasta myös Rukalla. Brittituristien määrä kuitenkin lähes kaksinkertaistui aiemmasta ja myös kotimaisten matkailijoiden määrä lisääntyi.

Pyhätunturi on vahvasti kotimaan matkailijoiden kohde, eikä ulkomaalaisilla turisteilla ole siellä yhtä suurta merkitystä kuin Rukalla. "Kaikkiaan kuluva kausi on ollut molemmissa paikoissa odotusten mukainen", Rukakeskuksen ja Pyhätunturin toimitusjohtaja Ville Aho kertoo.

Myös pääsiäinen näyttää sekä Rukalla että Pyhällä toimitusjohtajan mielestä erinomaiselta. Laskettelu- ja hiihtokausi jatkuu molemmissa paikoissa toukokuun alkuun asti.

"Pääsiäinen on loppuunmyyty. Yleensä sanotaan, että viime hetken tarjouksia kannattaa kysyä, mutta nyt on myyty käytännössä kaikki. Lisäksi lumitilanne on molemmissa paikoissa erinomainen.

 

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat