Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Verkkohyökkäyksistä epäillyt otettiin kiinni

Nuorten miesten epäillään häirinneen pankkien palveluja

Kotimaa
 

Helsingin käräjäoikeus on vanginnut kaksi nuorta miestä, joiden epäillään hyökänneen vuodenvaihteessa pankkien sivuille.

Palvelunestohyökkäyksistä kärsi pahiten OP-ryhmä, jonka verkkopankki kaatui. Hyökkäyksillä pystyttiin alkuvaiheessa häiritsemään myös automaattinostoja ja korttimaksuja.

OP-ryhmään kohdistunut palvelunestohyökkäys jatkui monta päivää.

Aluksi palvelunestohyökkäys kohdistui myös Nordeaan ja Danske Bankiin, mutta niiden asiakkaille ei aiheutunut suurta haittaa.

Toinen epäillyistä on syntynyt vuonna 1995 ja toinen 1997. Tutkinnanjohtaja Tero Muurman keskusrikospoliisista kertoo, että miehet otettiin kiinni Etelä-Suomessa. Miehet vangittiin runsas viikko sitten.

Muurmanin mukaan miehillä ei ole aiempaa merkittävää rikostaustaa.

"Selvittelemme myös sitä, ovatko he syyllistyneet muihin palvelunestohyökkäyksiin", Muurman sanoo.

Miehiä epäillään tietoverkkorikosten ohella myös törkeän kiristyksen yrityksestä ja kahdesta kiristyksen yrityksestä. Ne liittyvät pankkien Facebook-sivuille jätettyihin viesteihin. Viesteissä vaadittiin virtuaalivaluutta bitcoineja vastineeksi siitä, että hyökkäykset lopetetaan.

Yhteensä miehiä epäillään kymmenestä rikoksesta. Miehiä epäillään muun muassa kahdesta törkeästä tietoliikenteen häirinnästä, tietoliikenteen häirinnästä, tietomurrosta ja vaaran aiheuttamisesta tietojenkäsittelylle.

Kaikki epäilyt ajoittuvat alkuvuoteen.

Jutun kuulustelut ja tekninen tutkinta ovat vielä kesken. Keskusrikospoliisi pyrkii saamaan tutkinnan valmiiksi kesään mennessä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat