Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tutkimusprofessori: Väkeä ei riitä puolueiden lupaamiin työpaikkoihin

Tavoiteltuihin 200 000 työpaikkaan pitää värvätä maahanmuuttajia ja eläkeläisiä, laskee Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tutkimusprofessori Mika Gissler

Kotimaa
 
Mika Gissler
Mika Gissler

Puolueiden tavoittelemiin satoihintuhansiin työpaikkoihin ei välttämättä riitä suomalaisia työntekijöitä. Näin arvioi Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) tutkimusprofessori Mika Gissler THL:n blogissa.

Keskusta ja kristillisdemokraatit ovat asettaneet tavoitteekseen 200 000 uutta työpaikkaa. Keskustan tavoite on saada ne aikaan 10 vuodessa, kristillisdemokraateilla ei ole aikamäärettä.

Tällaiseen määrään työpaikkoja ei löydy helposti työntekijöitä, Gissler päättelee tilastojen perusteella. Syy on Suomen väestörakenne: ikääntyvien määrä kasvaa nopeasti.

Väestötilastot ennustavat, että työikäisten määrä vähenee 145 000 ihmisellä vuoteen 2019 mennessä.

Lisää työntekijöitä puolueet eivät odota syntyvistä, sillä vain kristillisdemokraatit puhuvat syntyvyydestä. Puolue haluaa tiukentaa oikeutta aborttiin.

Muut puolueet käsittelevät seksuaali- ja lisääntymisterveyttä, mutta nämä esitykset eivät paranna hedelmällisyyttä eivätkä lisää syntyvyyttä, Gissler sanoo.

Kuolleisuutta ei yritä vähentää yksikään puolue, mutta kaikki tavoittelevat epäsuorasti terveyserojen kaventamista. Jos se onnistuu, lisää ikävuosia tulee kyllä, mutta eläkeläisille.

Tekijöitä ei löydy ilman maahanmuuttoa, Gissler päättelee. He ovat THL:n tutkimuksen mukaan työkykyisiä ja -haluisia, mutta heillä on silti vaikeuksia työllistyä.

Työmarkkinoille tarvitaan täyskäännös, Gissler sanoo: työelämään on saatava sekä maahanmuuttajat että ikääntyneet.

 

Lue Mika Gisslerin blogi osoitteesta https://blogi.thl.fi/blogi/-/blogs/lupaus-200-000-uudesta-tyopaikasta-ei-pida-ilman-lisatyovoimaa

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat