Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Villit pahvitaulut poistetaan teiden varsilta

Poistetut vaalimainokset voi noutaa ely-keskuksen varikolta

Kotimaa
 
Vaalimainoksia ei saa teipata valopylväisiin.
Vaalimainoksia ei saa teipata valopylväisiin.

Oulun kaupunki ja Pohjois-Pohjanmaan ely-keskus aikovat poistattaa valaisinpylväisiin ja teiden varsille liian lähelle ajorataa kiinnitetyt vaalimainokset. Samoin tehdään muissakin kaupungeissa.

Villi mainonta rehottaa etenkin Oulun lentoasemalle johtavan pääväylän varressa ennen Oulunsaloa. Ehdokkaiden kasvot ja numerot komeilevat teipattuina valaisinpylväissä ja tien pientareiden pienissä pahvitauluissa, jotka on tuettu kepillä hankeen tai hiekkaan. Osa niistä on liian lähellä ajorataa.

"Määräys on yksiselitteinen. Kaupungin omistamiin valaisimiin ei saa kiinnittää vaalimainoksia. Siitä on tiedotettu tukiryhmille, mutta asia unohtuu vaalien kuumetessa", sanoo Oulun kaupungin lakimies Jukka Lampén.
Sama ohje koskee myös valtion omistamia tien varusteita ja laitteita – niihinkään ei saa mainoksia kiinnittää.

"Mainoksen on oltava penkalla vähintään metrin päässä tien reunasta, jotta se ei häiritse liikennettä. Luvattomat mainokset poistetaan esimerkiksi pylväistä ja viedään varikolle, josta ehdokkaat voivat ne noutaa", sanoo teiden kunnossapitovastaava Jarkko Pirinen Pohjois-Pohjanmaan ely-keskuksesta.

Eniten maanantaina oli Lentokentäntiellä perussuomalaisten ja kokoomuksen ehdokkaiden mainoksia.

"Olemme neuvoneet ehdokkaita ja tukiryhmien jäseniä mainosten asettamisessa. Pitänee puuttua asiaan, jos siinä on lipsuttu", sanoo Lauri Inkala Perussuomalaisten Pohjois-Pohjanmaan piiristä.

"Meillä tukiryhmät toimivat varsin itsenäisesti. Mainosten asettamisesta on yleisesti tiedotettu", sanoo Jaakko Salovaara kokoomuksen Pohjois-Pohjanmaan piiristä.

Lappeenrannan kaupunki ja puolueet sopivat yhteisessä kokouksessa, ettei villejä mainoksia laiteta vaan kaikki mainostavat virallisilla mainospaikoilla tai maksullisilla mainostauluilla.

"Sopimus on pitänyt hyvin. Uhkasimme laskuttaa mainosten poistamisesta", kertoo Lappeenrannan kaupungininsinööri Pasi Leimi.

Tapio Mainio HS
Oulu

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat