Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Päivi Räsänen: Hallituksen pääpuolueet lankesivat itsekkyyteen

Räsäsen mielestä hallituksen pääpuolueet keskittyivät oman kannatuksensa kasvattamiseen

Kotimaa
 
Onko naisen paikka kotona, Päivi Räsänen?
Onko naisen paikka kotona, Päivi Räsänen?
Kristillisdemokraatit ovat sitkeästi vastustaneet kotihoidontuen jakamista isien ja äitien kesken. Onko naisen paikka kotona, kristillisdemokraattien puheenjohtaja Päivi Räsänen? HSTV:n puheenjohtajatentin juontaa politiikan toimittaja Katja Boxberg.
Osa 6/8: Päivi Räsänen,
kristillisdemokraatit

Puheenjohtaja Päivi Räsäsen mukaan kristillisdemokraatit eivät anna periksi tasa-arvoisen avioliittolain suhteen.

Puolue aikoo yrittää saada seuraavan eduskunnan perumaan kerran jo hyväksytyn lain.

"Demokratiaan kuuluu oikeus arvostella päätöstä, jota pitää virheellisenä", sanoo Räsänen, joka ei hyväksy ajatusta samaa sukupuolta olevien avioitumisesta.

Muuten hän kieltäytyy puhumasta jatkosta, ennen kuin eduskuntavaalit on käyty.

Silti hän sanoo uskovansa, että vaalituloksesta tulee kristillisdemokraattien osalta parempi kuin mitä gallupit ennustavat.

"Niin on käynyt usein", sanoo Räsänen.

Räsäsellä on kaksi julkilausuttua tavoitetta – puolue hallitukseen ja edustajien määrän nousuun.

Ennusteiden mukaan puolue uhkaa kuitenkin menettää kaksi kansanedustajaa. Se merkitsisi, että edustajien määrä laskisi neljään. Jos vaaleissa ei tapahdu ihmettä, kymmenen vuotta puoluetta johtaneen Räsäsen, 55, kausi päättyy kesän puoluekokouksessa.

Petteri Kivimäki
Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Päivi Räsänen kiersi lauantaina Keski-Suomessa. Äänekoskella häntä tenttasi ostoksilla ollut laukaalainen Erkki Lahtinen.
Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Päivi Räsänen kiersi lauantaina Keski-Suomessa. Äänekoskella häntä tenttasi ostoksilla ollut laukaalainen Erkki Lahtinen.

Stubbin hallituksen loppukausi päättyi sekasortoon, kun päähallituspuolueet kokoomus ja sosiaalidemokraatit kävivät toistensa kimppuun melkein ilman pidäkkeitä. "Rakenteita ei uudisteta näin", Räsänen opastaa.

Syy on hänen mukaansa pääpuolueissa, jotka panivat oman kannatuksen kasvattamisen isänmaan edun edelle.

Niin Jyrki Kataista ja Jutta Urpilaista kuin heidän seuraajiaan Alexander Stubbia ja Antti Rinnettä voi hänen mukaansa moittia rohkeuden puutteesta.

"Mitä näyttöä isoilla puolueilla on rakenneuudistuksista?" Räsänen kysyy ja kehuu sisäministerinä tekemäänsä poliisin hallintorakenneuudistusta.

Räsäsen mukaan kristillisdemokraattien lisäksi ainoastaan Rkp sai omalla hallinnonalallaan uudistuksia aikaiseksi.

Tulevaan hallitukseen pitäisikin hänen mielestään päästää ainoastaan vaalivoittajat ja ne, joilla on näyttöä rakenteiden uudistamisesta. Kristillisdemokraateille sopisi hänen mukaansa hyvin esimerkiksi sote-uudistuksen vetäjän eli käytännössä sosiaali- ja terveysministerin paikka.

Helsingin huumepoliisin entisen päällikön Jari Aarnion oikeudenkäynti on herättänyt kysymyksiä poliisin toiminnasta, vaikka oikeudenkäynti on edelleen kesken. Poliisiministerinä Räsänen sanoo seuranneensa vyyhdin purkautumista "järkyttyneenä". Hän teki tutkintapyynnön poliisin tietolähteiden käytöstä.

Omaa vastuutaan Räsänen ei myönnä, vaan sanoo, että mahdolliset virheet on hänen mukaansa tehty aiempien sisäministereiden aikana.

Räsäsen mukaan poliisi tarvitsee pakkokeinoja vakavien rikosten ehkäisemiseksi myös tulevaisuudessa.

"Niiden käyttöä pitää valvoa."

Räsänen moittii hallitusta uudistusten vesittymisestä, mutta ottaa itse kunniaa erään rakenneuudistuksen – perhepaketin – kaatamisesta.

Kristillisdemokraatteja hiersi kotihoidon tuen kiintiöiminen molemmille vanhemmille, mikä puolueen mukaan olisi ollut perheen sisäisiin asioihin puuttumista.

Kannattajat perustelivat lakia työelämän tasa-arvoistumisella.

Räsänen kiistää ajattelevansa, että äidin paikka olisi kotona.

"Meillä oli mies kotona kuusi vuotta lapsia hoitamassa."

Tasa-arvoa kasvatetaan Räsäsen mukaan paremmin muilla keinoin, kuten ajamalla naisten ja miesten palkkatasa-arvoa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat