Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Espanjalaispuolue hyödyntää verkkoa

Kotimaa
 
Naisen kanssa: Eläimellinen ex-rakastaja
Naisen kanssa: Eläimellinen ex-rakastaja
Legendaarinen Naisen kanssa -sarjakuva palaa Nyt.fi:hin - nyt animaatiosarjana! Animaatio: Jussi Fredriksson, Käsikirjoitus: Teppo Sillantaus & Mikael Gylling, Piirtäjä: Stephané Rosse

Espanjassa nopeasti ison kannatuksen kerännyt Podemos hyödyntää verkkoa ja digitaalisia työkaluja toiminnassaan.

Yksi Podemosin perustamisfilosofioista oli haastaa perinteistä järjestelmää, antaa valtaa kansalaisille ja ottaa ihmiset mukaan osallistumaan.

Puolue esimerkiksi rahoittaa toimintaansa joukkorahoituksen avulla ja hyödyntää internetiä ehdokkaiden valinnassa.

Osana europarlamenttivaalien kampanjaa kannattajat saivat keskustella tehtävästä politiikasta verkossa ja myös muutosehdotuksista sai äänestää verkossa.

EU-komission rahoittamassa D-cent-hankkeessa kehitetään kansalaisille verkkotyökaluja vaikuttamiseen ja osallistumiseen muun muassa Suomessa, Espanjassa ja Islannissa.

Suomesta hankkeessa työskentelevä Joonas Pekkanen kertoo, että siinä Podemosille on kehitetty työkaluja esimerkiksi vaaliohjelman kirjoittamisen joukkoistamiseen.

Podemos perustettiin runsas vuosi sitten, ja noin vuosi perustamisensa jälkeen puolue oli jo Espanjan suosituin. Kannatus on jo heikentynyt huippulukemistaan mutta on yhä suurta. Vielä on arvoitus, kestääkö suosio tämän vuoden lopulla järjestettäviin parlamenttivaaleihin asti.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat