Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Anneli Auerilla piina jatkuu – syyttäjät hahmottelevat edelleen valitusta

Ulvilan murhajutun jatko on nyt valtakunnansyyttäjän käsissä

Kotimaa
 

Murhasyytteestä vapautuneen Anneli Auerin odotus jatkuu vielä pari viikkoa.

Syyttäjillä on sen verran aikaa, huhtikuun 20. päivään saakka, toimittaa valituslupahakemus korkeimpaan oikeuteen. Jos he eivät sitä hae, hovioikeuden vapauttava ratkaisu saa lainvoiman ja Auer vapautuu lopullisesti murhasyytteestä.

Auerin asianajajan Juha Mannerin kanta on selvä.

Anneli Auer
Anneli Auer

"Minun mielestäni olisi varsin kohtuullista, jos asiaa ei enää yritettäisi saada eteenpäin. Veisi taas ainakin puoli vuotta, ennen kuin korkeimmasta oikeudesta tulee vastaus anomukseen."

"Näytön arviointia koskeva kysymys on niin hyvin perusteltu, että en näe mitään perusteita, millä korkein oikeus voisi sen ylipäänsä ottaa käsittelyyn."

Auerin kohtalo on nyt käytännössä valtakunnansyyttäjä Matti Nissisen käsissä. Hän tekee lopullisen päätöksen valitusluvan hakemisesta tai hakematta jättämisestä.

Jutun varsinaiset syyttäjät hahmottelevat Porissa parhaillaan, saako tapauksesta riittävän perusteellisen valituslupahakemuksen.

"Asia ratkaistaan sitten, kun heiltä kannanotto tänne meille saadaan", Nissinen sanoo.

Korkein oikeus ei varsinaisesti enää ratko näyttökysymyksiä, joten valitusluvalle pitäisi löytää jokin toinen peruste, jolla olisi ennakkopäätösarvoa.

"Siinä pitää olla jotain koko oikeudenhoidon kannalta yleisempää merkitystä", Nissinen sanoo.

"Heti pääsiäisen jälkeen pitää asiaan palata."

Auer puolestaan odottaa koevapautensa alkua. Se saattaa olla edessä jo piankin. Hän on seksuaalirikostuomionsa ensikertalaisena pian istunut.

Kun hän on vapaalla, Manner aikoo aloittaa aineiston keruun murhajutun vahingonkorvausvaatimusta varten – siis jos syyttäjät jättävät hakematta lupaa. Perusteita on paljon: asian saama julkisuus, teon vakavuus, menneet ja tulevat ansionmenetykset.

"En osaa sanoa vielä summista. Ne tulevat olemaan päivää kohti korkeammat kuin Bodomin-tapauksessa. Se on lähtökohta", Manner sanoo.

Bodom-tapauksen "koppikorvaus" oli noin 700 euroa vuorokaudelta. Summaa voi verrata Auerin murhajutun vuoksi istumaan runsaaseen 600 vuorokauteen. Jo pelkästään tällä kaavalla summa lähentelee puolta miljoonaa euroa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat