Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kaksi miestä sai tuomion perhesurmaajan taposta vankilassa

Toinen tuomituista todettiin mielentilatutkimuksen jälkeen syyntakeettomaksi

Kotimaa
 

Hyvinkään käräjäoikeus on tuominnut kaksi vankia Riihimäen vankilassa tapahtuneesta henkirikoksesta. Miehet ovat tunnustaneet pahoinpidelleensä 50-vuotiaan vangin viime vuoden toukokuussa niin, että uhri kuoli.

37-vuotias Niki Ilkka Ahvenniemi sai yhdeksän ja puoli vuotta vankeutta taposta.

29-vuotias mies jätettiin ilman rangaistusta, sillä mielentilatutkimuksen mukaan hän oli syyntakeeton. Myös hänen todettiin syyllistyneen tappoon. Miehen jatkosta päättävät terveysviranomaiset.

Mielentilatutkimuksen mukaan hän on tahdosta riippumattoman hoidon tarpeessa.

29-vuotias kertoi kuulleensa tekopäivänä ääniä, ja hänelle tuli pakottava tarve pahoinpidellä joku. Hän myönsi oikeudessa pahoinpidelleensä uhria, mutta kiisti aiheuttaneensa uhrin kuoleman.

Mies kertoi, että hän oli jättänyt lääkkeensä syömättä noin viikon ajan.

Miehen mukaan hän sopi Ahvenniemen kanssa pahoinpitelystä, ja uhri valikoitui sattumalta.

Uhri oli vankilassa vaimonsa sekä viisi- ja kahdeksanvuotiaiden tytärtensä murhista. Mies surmasi perheensä Vantaan Hakunilassa joulukuussa 2011 lastensuojelun järjestämän perhetapaamisen päätteeksi.

Mies katsottiin alentuneesti syyntakeiseksi, joten hänet oli tuomittu 14 vuodeksi vankeuteen kolmesta murhasta.

Esitutkinnassa 29-vuotias mies kertoi, että hakkaaminen oli ryöstäytynyt käsistä eikä hän pystynyt enää hallitsemaan tilannetta. Hänen mielessään ei kuitenkaan käynyt, että uhri voisi kuolla.

Uhria potkittiin ja lyötiin vankilan keittiötilassa. Ahvenniemi ja 29-vuotias olivat käyttäneet apunaan muun mussa kaulinta, juustohöylää ja partakoneenterää. Uhri on kuollut pahoinpitelyn seurauksena.

Ahvenniemi puolestaan kertoi, että 29-vuotias tuli hänen selliinsä ja kertoi, että häntä ahdistaa. 29-vuotias oli ehdottanut jonkun hakkaamista. Ahvenniemen mukaan 50-vuotias oli ollut helpoin valinta uhriksi ottaen huomioon tämän oman rikoksen.

Ahvenniemi myönsi törkeän pahoinpitelyn lisäksi törkeän kuolemantuottamuksen. Hän kuitenkin kiisti tapon ja sanoi, että uhrin kuolema tuli hänelle yllätyksenä.

Hyvinkään käräjäoikeuden mukaan miehet olivat suunnitelleet yhdessä pahoinpitelyn. Sen vuoksi molemmat ovat vastuussa kaikesta uhriin kohdistetusta väkivallasta.

Oikeuden mukaan väkivalta oli voimakasta ja kohdistui pään ja rintakehän alueelle. Sen vuoksi miesten on täytynyt ymmärtää, että uhrin kuolema on varsin todennäköinen seuraus pahoinpitelystä.

Molemmat miehet on aiemminkin tuomittu henkirikoksesta. Ahvenniemi sai taposta kymmenen vuoden vankeusrangaistuksen vain neljä kuukautta ennen vankilassa tapahtunutta pahoinpitelyä. 

 

HS ei julkaise 29-vuotiaan nimeä, koska oikeus totesi hänet syyntakeettomaksi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat