Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kansalainen voi vaikuttaa monella tavalla

Kotimaa
 
Helsingin Sanomat

1. Kansalaisaloite.fi
Kansalaiset voivat tehdä kansalaisaloitteen eli ehdottaa verkossa uutta lakia tai nykyisen lain muuttamista tai sen kumoamista. Jos vähintään 50 000 kannattaa aloitetta, se menee eduskunnan käsiteltäväksi. Eduskunnalla tosin on suuri valta siinä, hautautuuko aloite valiokuntaan vai viedäänkö se suuren salin äänestykseen.

2. Otakantaa.fi
Oikeusministeriön hankkeen alainen verkkosivu, jossa voi keskustalla meneillään olevista lainsäädäntö- tai muista hankkeista. Kansalaiset voivat kommentoida olemassa olevia keskusteluja tai aloittaa itse uuden aiheen. Myös valmistelevat virkamiehet osallistuvat keskusteluun.

3. Lausuntopalvelu.fi
Palvelussa pääsee selaamaan sähköisesti pyydettyjä ja annettuja lausuntoja. Vain viranomaiset voivat tehdä lausuntopyyntöjä, mutta kaikki käyttäjät saavat jättää halutessaan oman lausuntonsa – tämä tosin vaatii palveluun kirjautumista.

4. Kuntalaisaloite.fi
Oikeusministeriön palvelu, jossa voi tehdä aloitteita oman kunnan toimintaa koskevissa asioissa. Aloitteen tekijä saa ilmoituksen aloitteen johdosta aloitetuista toimenpiteistä.

5. Jäsenäänestykset
Jos olet puolueen jäsen, puolueesi saattaa järjestää jäsenäänestyksiä. Niitä on ollut harvoja ja nekin asiakysymysten sijaan esimerkiksi puheenjohtaja- tai ehdokasvalinnoista.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat