Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Moni puhelinpalvelu tarjoaa keskusteluapua pääsiäisenäkin

Kirkon asiantuntijan mukaan pääsiäiseen ei liity niin suuria perheidyllipaineita kuin jouluun

Kotimaa
 
Moni on pääsiäisenäkin yksin.
Moni on pääsiäisenäkin yksin.

Keskusteluavun kaipaajat löytävät kuuntelijan auttavista puhelinpalveluista myös pääsiäisenä. Monet auttavat puhelin- ja verkkopalvelut toimivat pääsiäisenkin pyhinä.

Mannerheimin Lastensuojeluliiton (MLL) Lasten ja nuorten puhelin päivystää vuoden jokaisena päivänä. Puheluihin vastaavat MLL:n kouluttamat vapaaehtoiset päivystäjät. Lapset soittavat nimettömänä, luottamuksellisesti ja maksutta.

Lasten ja nuorten puhelin vastaa numerossa 116 111 pääsiäispyhinä kello 14–17.

Maanantaina samaan kellonaikaan päivystää myös Lasten ja nuorten chatti osoitteessa www.mll.fi/nuortennetti. Sieltä löytyy myös Lasten ja nuorten kirjepalvelu, jossa lapset voivat kirjoittaa luottamuksellisen kirjeen aikuiselle. Kirjeisiin vastataan kahden viikon kuluessa.

MLL:n vanhempainpuhelin on kiinni pääsiäisenä.

Auttavien puhelinten suunnittelija Satu Tallgren MLL:sta sanoo, että lapset haluavat keskustella juhlapyhinä samoista asioista kuin muulloinkin.

"Se, ettei saa kotoa tukea, jota haluaisi", hän sanoo.

"Tulee esiin myös vanhempien päihteidenkäyttöä tai mielenterveysongelmia, mutta ei erityisesti pyhinä, vaan yleensäkin."

Evankelisluterilaisen kirkon puhelin- ja verkkoauttamisen asiantuntija Titi Gävert kertoo, että juhlapyhät ovat auttamispalveluissa ruuhkaisempia. Pääsiäisenä keskustellaan esimerkiksi ihmissuhteista ja perheväkivallasta kuten muulloinkin.

"Pääsiäinen on osittain samanlainen kuin joulu, mutta silloin yhteiskunta ei mene niin kiinni kuin jouluna, vaan pääsiäisenä on erilaisia tapahtumia", hän sanoo. "Pääsiäiseen ei myöskään liity niin vahvoja odotuksia perheidyllistä kuin jouluun. Sitä voi viettää kuten tavallista viikonloppua. Siinä mielessä se on vähän helpompi."

Kirkon palveleva puhelin toimii myös pääsiäisenä numerossa 01019 0071. Puheluihin vastataan kello 18–3. Ruotsinkielinen palvelu vastaa kello 20–24 numerossa 01019 0072.

Kirkon verkkokirjepalvelu toimii myös pääsiäisenä, mutta kirjeisiin vastataan viiveellä (www.verkkoauttaminen.fi).

Kirkon chatti Facebookissa toimii pitkänäperjantaina ja pääsiäismaanantaina kello 12–20. Se sijaitsee Kirkko Suomessa -Facebook-sivuilla. Palvelu ei vaadi omaa Facebook-profiilia.

"Paperikirjepalvelu ei vastaa pääsiäisenä, koska posti ei kulje. Silti monesti jo se, että kirjoittaa kirjeen, keventää pahaa oloa. Vastaamme kirjeisiin ensi viikolla", Gävert sanoo.

Kirjeet voi lähettää osoitteeseen Palveleva kirje, PL 210, 00131 Helsinki.

Mielenterveysseuran valtakunnallinen kriisipuhelin on auki myös pääsiäisenä. Kriisipuhelin vastaa numerossa 010 195 202 perjantaista maanantaihin kello 15–7.

Lisää auttavien puhelinten yhteystietoja on vapaaehtoisen puhelin- ja verkkoauttamisen eettisten periaatteiden neuvottelukunnan sivuilla osoitteessa www.puheet.net.

Perheväkivaltatilanteissa turvakodit päivystävät ympärivuorokautisesti vuoden jokaisena päivänä. Turvakotien yhteystiedot saa osoitteesta www.turvakoti.net.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat