Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suurituloisimpia eläkeläisiä ovat ylemmät toimihenkilöt

Kotimaa
 

Eläkeläistalouksien tulot ovat keskimäärin 65 prosenttia palkansaajatalouksien tuloista. Eläkeläistalouksista selvästi suurituloisimpia ovat entisten ylempien toimihenkilöiden taloudet, joiden tulot ylittävät palkansaajatalouksien tulotason. Tiedot ilmenevät Tilastokeskuksen tulonjakotilastosta.

Heikoimmassa asemassa ovat ne eläkeläistaloudet, joiden pääasiallisesta toimeentulosta vastaa kansaneläkeläinen tai entinen maanviljelijä. Näissä talouksissa tulot ovat vain noin puolet keskivertopalkansaajan talouden tuloista.

Eläkeläistalouksien tulot eivät ole yhtä herkkiä suhdannevaihteluille kuin työikäisten tulot. Taloustaantumien aikana eläkeläisten suhteellinen tuloasema on parantunut palkansaajiin verrattuna. Se johtuu eläketulojen vakaudesta.

Eläkeläistalouksia oli Suomessa vuonna 2013 lähes 870 000, mikä on noin kolmannes kaikista kotitalouksista. Eläkeläistalouksista oli eniten työntekijöiden kotitalouksia, joita oli lähes 320 000.

Eläkkeellä olevien alempien toimihenkilöiden talouksia oli 260 000 ja ylempien toimihenkilöiden talouksia 120 000. Entisten maatalousyrittäjien talouksia oli 70 000 ja muiden entisten yrittäjien talouksia oli noin 60 000.

Pääasiassa kansaneläkkeen varassa elävien talouksia oli noin 35 000.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat