Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Valvontakamerat yleistyvät taloyhtiöissä

Yhtä tehokasta voi olla pihan valaistuksen lisääminen

Kotimaa
 

Kiinteistöliiton mukaan taloyhtiöt ovat entistä kiinnostuneempia asentamaan valvontakameroita ilkivallan ehkäisemiseksi.

Apulaispäälakimies Kristel Pynnönen Kiinteistöliitosta kertoo, että kameravalvonnasta tulee paljon puheluita liittoon.

"Kamerat ovat nykypäivää. Ulkopuoliset eivät halua tulla valvottuun pihapiiriin", Pynnönen sanoo.

Hän muistaa tapauksen, jossa tuntematon henkilö kävi heittämässä jätteitään taloyhtiön katokseen ja henkilö tunnistettiin valvontakameran nauhalla näkyneestä auton rekisterikilvestä. Eniten kamerat kuitenkin toimivat Pynnösen mukaan pelotteena.

Kameroiden asentamista pohtiessa kannattaa muistaa, että ne saattavat edellyttää kaikkien asukkaiden suostumusta.

"Kameravalvonnasta täytyy päättää yhtiökokouksessa. Porraskäytäviin asennettavat kamerat vaativat asukkaiden hyväksynnän."

Ovenia-verkkoisännöinnin aluejohtaja Timo Metsälä kertoo, että kamerajärjestelmä maksaa tuhansista kymmeniin tuhansiin euroihin.

"Lähtisin asennuttamaan sellaisia korkeintaan aulatiloihin ja pysäköintialueelle. Niistä voi olla hyötyä, jos taloyhtiö joutuu toistuvasti ilkivallan uhriksi tai epäillään, että sellaista voi olla tapahtumassa", Metsälä sanoo.

Tärkeää hänen mukaansa on sopia osakkeenomistajien kanssa pelisäännöt siitä, missä tilanteessa nauhoja saa katsoa. Metsälä tietää myös tapauksia, joissa asennetaan valekamerat ja ilmoitetaan valvonnasta näkyvästi.

"Pelkkä ilmoitus on myös aika tehokas. Edullisin vaihtoehto ilkivallan ehkäisyyn voi kuitenkin olla piha-alueen valaistuksen parantaminen", Timo Metsälä sanoo.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat