Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Syyttäjä: Valehoitaja myrkytti vanhuksen sydänlääkkeellä

Puolustus pitää 84-vuotiaan naisen kuolemaa itsemurhana

Kotimaa
 
Myrkkyhoitajan puolustus pitää tapausta itsemurhana
Myrkkyhoitajan puolustus pitää tapausta itsemurhana
Salolaista hoitajaa syytetään 84-vuotiaan vanhuksen myrkyttämisestä. Puolustus pitää tapausta itsemurhana. Toimittaja: Toni Lehtinen, kuvaus ja editointi: Sami Kilpiö

Syyttäjän mukaan myrkytysmurhasta syytetty salolaismies tappoi 84-vuotiaan naisen peitelläkseen naisen tililtä tekemiään rahansiirtoja. 55-vuotias mies oli käyttänyt asiakkaanaan ollutta dementoitunutta vanhusta jo pitkään hyväkseen.

Dementoitunut nainen oli antanut miehelle käyttöoikeuden tiliinsä ja tehnyt testamentin, jossa hänen yli 230 000 euron omaisuutensa määrättiin hoitajalle.

Tästä on kyse

 Murhasta syytetty 55-vuotias salolaismies pyöritti 43-vuotiaan puolisonsa kanssa hoivayritystä Salossa. Yritys tarjosi kotihoitoa, saattohoitoa ja siivouspalveluita. Henkirikoksen uhri, 84-vuotias vanhus oli yrityksen asiakkaana viime vuoden kevääseen asti.

 Poliisi aloitti viime vuoden kesällä tutkinnan omaisuusrikosepäilystä. Vanhuksen edunvalvoja oli huomannut, että tämän tililtä oli siirretty suuria summia hoivayrityksen tilille.

Kun vanhus kuoli syyskuussa, omaisuusrikosta tutkinut poliisi alkoi epäillä henkirikosta.

 Oikeustieteelliset näytteet paljastivat, että nainen oli myrkytetty. Vainajan verestä löydettiin suuria määriä sydänlääke digoksiinia. Sen liika-annostuksen seurauksena on muun muassa pulssin hidastuminen, rytmihäiriöt, pahoinvointi ja oksentelu.

Murhatapauksen käsittely alkoi keskiviikkona Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa Salossa. Syyttäjä vaatii miehelle elinkautista vankeusrangaistusta murhasta ja kolmesta murhan yrityksestä. Rikoksessa mies käytti sydämen vajaatoimintaan määrättävää lääkeainetta digoksiinia.

Miehen puolustuksen mukaan vanhuksen kuolema oli itsemurha.

Mieshoitaja käytti syyttäjän mukaan samaa lääkettä myös kolmessa uhriin kohdistuneessa murhayrityksessä. Ensimmäinen murhayritys tapahtui viime vuoden kesäkuussa. Uhri selvisi hengissä, sillä hänen asunnolleen tullut kodinhoitaja ehti hälyttää apua.

Myös toinen murhayritys tapahtui kesällä. Silloin hoitaja antoi syyttäjän mukaan vanhukselle sydänlääkkeen lisäksi Marevan-verenohennuslääkettä. Kolmas yritys tapahtui syksyllä. Hoitaja antoi lääkettä suurina annoksina uhrin ruokaan tai juomaan. Lääkkeet hoitaja hankki väärennetyllä reseptillä apteekista. Reseptit hän oli anastanut työpaikaltaan.

Oikeuslääkärin tutkimuksissa vanhuksen verestä löydettiin 20-kertainen määrä digoksiinia verrattuna normaaliin annostukseen. Vanhukselle ei ollut kuitenkaan määrätty kyseistä lääkettä. Syytetty kertoi kuulusteluissa käyttäneensä digoksiinia omiin sydänvaivoihinsa.

Miestä syytetään myös useista muista rikoksista kuten törkeästä varkaudesta ja törkeästä väärennyksestä. Syyttäjän mukaan hän väärensi itselleen ja puolisolleen virolaiset tutkintotodistukset Tartossa sijainneesta, jo lakkautetusta, oppilaitoksesta.

Miehen puolustus kiistää syytteet. Miehen puolisoa syytetään muun muassa törkeästä väärennyksestä, mutta häntä ei syytetä murhasta.

Oikeudessa käsitellään myös toiseen vanhukseen kohdistunutta omaisuusrikosta. Syyttäjän mukaan pariskunta varasti toiselta asiakkaaltaan tuhansien eurojen arvosta omaisuutta. Sen lisäksi pariskunta olisi anastanut naisen asunnosta 5 000 euroa käteistä sillä aikaa, kun nainen oli sairaalassa.

Toni Lehtinen HS
Salo

Sami Kilpiö
Syytetty valehoitaja istui Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa Salossa keskiviikkona puolustusasianajajansa Matti Alasentien (vas.) vieressä.
Syytetty valehoitaja istui Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa Salossa keskiviikkona puolustusasianajajansa Matti Alasentien (vas.) vieressä.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat