Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Neljä vinkkiä aurinkoon

Kotimaa
 
Helsingin Sanomat

1 Auringosta nauttiminen kannattaa aloittaa keväällä varovasti ja oleskella auringossa vain vähän aikaa kerrallaan. Vaikka auringon ultraviolettisäteily on voimakkaimmillaan vasta keskikesällä, talven jäljiltä iho on tottumaton aurinkoon ja palaa helposti.

2 Vaatteet ovat hyvä suoja ultraviolettisäteilyä vastaan. Varsinkin lapset kannattaa suojata pitkähihaisilla paidoilla, pitkälahkeisilla housuilla ja leveälierisillä hatuilla. Myös aurinkolaseista voi olla hyötyä. Aurinkovoiteessa suojakertoimen olisi hyvä olla vähintään 30.

3 Auringon ultraviolettisäteily on Suomessa voimakkaimmillaan kello 11–15. Uv-säteilyn määrä on aamulla sekä iltaisin huomattavasti vähäisempi kuin keskipäivällä. Auringon ystävä voi oleskella huolettomammin aamuisin ja iltaisin auringossa kuin keskipäivän tunteina.

4 Uv-indeksi kertoo auringon uv-säteilyn määrän. Säätiedotuksissa uv-indeksi ilmoitetaan keskipäivän säteilyn voimakkuuden mukaan. Säteilyltä on syytä suojautua, kun uv-indeksi on kolme tai suurempi. Mitä suurempi indeksi on, sitä lyhyemmän ajan iho kestää uv-säteilyä palamatta.

 

Vinkit: ylilääkäri Eeva Ollila, Syöpäjärjestöt

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat