Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Supon Paavo Selinin väittää: Trevocia mustamaalattiin

Kotimaa
 

Seurantalaiteyhtiö Trevocia koskevassa oikeudenkäynnissä kuultiin suojelupoliisista eläköitynyttä kenttäyksikön päällikköä Paavo Seliniä torstaina.

Todistajana kuullun Selinin mukaan Trevocin laitteet olivat aikoinaan ainoat, jotka täyttivät Supon tiukat kriteerit. Välillä hän kuumeni, kun hän kuvaili, miten hankala prosessi seurantalaitteiden hankinta oli ollut.

Seliniä tuntui kismittävän erityisesti keskusrikospoliisin toiminta hankinnoissa. Hänen mielestään krp oli toiminut Supon selän takana.

Selinin mukaan Trevocia ja sen toimitusjohtajaa Pasi Patamaa oli yritetty myös mustamaalata muun muassa väitteillä, että toimitusjohtaja ei ollut luotettava.

Syyttäjä kysyi, voisivatko puheet epäluottamuksesta johtua siitä, että Patama oli irtisanottu krp:stä luottamuspulan vuoksi. Selin ei tuntunut muistavan irtisanomisen syytä, vaikka todisti aikoinaan Pataman puolesta virkamieslautakunnassa.

"Mutta miksi tätä [epäluottamusta] pidetään yllä? Eikö se ole käsitelty jo, kun on irtisanottu?" Selin kysyi.

Selinin mielestä Patama oli hyvä yhteistyökumppani. Selin kertoi syyttäjän kysyessä myös suhteestaan Helsingin huumepoliisin entiseen päällikköön Jari Aarnioon. Syyttäjän mukaan Aarnio on eristyksensä aikana pyytänyt saada tavata muutamia ystäviään ja Selin on yksi heistä.

"Olisin mielelläni tavannut hänet", Selin sanoi. Selin kertoi lähettäneensä Aarniolle vankilaan kaksi postikorttia ja kirjeen sekä kahvirahaa.

Syytteen mukaan Aarnio olisi junaillut Trevocille rahoitusta ja ollut omistajaan verrattavassa asemassa samaan aikaan, kun hän osallistui Helsingin poliisin hankintoihin. Syytteen mukaan Trevoc taas peitteli rahoitus- ja omistuskuvioita tahallaan viranomaisasiakkailtaan.

Kaikki syytetyt ovat kiistäneet syytteet.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat