Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Myrkytysoikeudenkäynnissä uutta tietoa uhrin ja valehoitajan suhteesta

Todistajan mukaan hoitaja vaikutti vanhuksen poikaystävältä

Kotimaa
 
Sami Kilpiö
Syytetty valehoitaja kertoi oikeussalissa hiljaisella äänellä hoitosuhteestaan 84-vuotiaaseen uhriin.
Syytetty valehoitaja kertoi oikeussalissa hiljaisella äänellä hoitosuhteestaan 84-vuotiaaseen uhriin. Kuva: Sami Kilpiö

84-vuotiaan vanhuksen ja murhasta syytetyn hoitajan välinen suhde nousi torstain myrkkyhoitajaoikeudenkäynnin keskiöön Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa. Hoitosuhde alkoi vuonna 2013, kun miehen hoivayritys toimi naisen aiemman hoitajan lomasijaisena.

Syyttäjän mukaan mies sai vanhuksen rakastumaan itseensä. Mies myönsi vanhuksen kiintyneen häneen hoitosuhteen aikana. Nainen oli antanut tämän takia miehelle tilinsä käyttöoikeuden.

Tästä on kyse

Tästä on kyse

 Varsinais-Suomen poliisi alkoi tutkia viime syksynä omaisuusrikosepäilyä. 84-vuotiaan salolaisnaisen tililtä oli kadonnut tuhansia euroja.

 Nainen kuoli syyskuussa. Hän oli testamentannut koko omaisuutensa 54-vuotiaalle sairaanhoitajamiehelle.

 Sairaanhoitajamies vangittiin lokakuun lopussa epäiltynä naisen murhasta.

"Olet rakas minulle, kuin olisit oma poika. Kun nostat rahaa, ota myös itsellesi", mies kertoi vanhuksen sanoneen.

Syyttäjän mukaan mies myrkytti vanhuksen rahavaikeuksiensa takia. Mies oli nostanut vanhuksen tililtä yli 20 000 euroa. Oikeudessa hän sanoi rahojen olleen lainaa.

"Maksan vaikka vuosittain takaisin sen, minkä olen ottanut", mies sanoi oikeudessa.

Vanhus testamenttasi hoitajalle koko omaisuutensa. Sen arvo oli yli 230 000 euroa. Testamentin laatimiseen osallistuneelle lakimiehelle vanhus oli kertonut tunteneensa hoitajan vuosikausia, vaikka heidän tuttavuutensa oli kestänyt vasta neljä kuukautta. Syytetty luopui testamentista rikostutkinnan aikana.

Oikeus kuuli myös pankkivirkailijaa, joka hoiti vanhuksen osakkeiden myynnin. Vanhus oli käynyt pankissa hoitajan kanssa. Virkailija kertoi vanhuksen käyttäytyneen pankissa sellaisella tavalla, josta virkailija oli olettanut hoitajan olleen vanhuksen poikaystävä.

Mieshoitajaa syytetään myös tutkintotodistuksensa väärentämisestä ja luvattomasta terveydenhuollon ammattitoimen harjoittamisesta. Virossa syntynyt mies kertoi muuttaneensa Suomeen vuonna 2001. Hän vakuutti opiskelleensa terveydenhoitajaksi vuosina 1988–1991 Tartu Meditsiinikooli -nimisessä koulussa etäopetuksena. Myöhemmin hän tosin puhui etäopetuksen sijaan iltaopetuksesta.

Tutkintotodistuksen ansiosta mies pääsi opiskelemaan Diakonia-ammattikorkeakouluun vuonna 2009.

Oikeudessa hän myönsi muuttaneensa tutkintotodistukseen sukunimensä. Tämän hän perusteli sillä, että hän käyttää nykyään sukunimenään äitinsä sukunimeä eikä alkuperäistä sukunimeään. Eri nimet olisivat aiheuttaneet ihmetystä.

Syyttäjä vaatii 55-vuotiaalle syytetylle elinkautista muun muassa kolmesta murhayrityksestä ja murhasta. Hänen puolisolleen syyttäjä vaatii puolentoista vuoden vankeusrangaistusta. Puolisoa ei epäillä murhasta. Oikeus kuulee 55-vuotiasta hoitajaa maanantaina henkirikossyyteiden osalta.

Toni Lehtinen HS
Salo

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat