Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Nettipetosten ennätysmies sai enimmäisrangaistuksen

Käräjäoikeus piti 24-vuotiasta miestä huijausviestivyyhdin päätekijänä

Kotimaa
 

Todennäköisesti Suomen eniten nettipetoksia tehnyt mies sai perjantaina lain salliman enimmäisrangaistuksen viimevuotisesta laajasta huijausviestivyyhdistä, jolla sadoilta suomalaisilta vietiin noin puoli miljoonaa euroa.

Huijarit lähettivät ihmisille huijausviestejä Tullin, Postin ja perintäyritysten nimissä. Niiden avulla he saivat käyttöönsä uhrien pankkitunnuksia, joilla nostettiin pikaluottoja ja tehtiin rahasiirtoja uhrien tileiltä.

Helsingin käräjäoikeus langetti päätekijänä pitämälleen 24-vuotiaalle Viljar Kivelle kolmen ja puolen vuoden vankeustuomion lukuisista petosrikoksista. Tuomio tuli muun muassa 11 törkeästä petoksesta maalis–heinäkuussa 2014.

Rangaistusta alensi merkittävästi Kiven kaksi viimesyksyistä tuomiota.

Tuomioistuimen mukaan Kivelle oli nyt tuomittava lähtökohtaisesti ankarin mahdollinen rangaistus eli seitsemän vuotta vankeutta. Kun siitä vähentää rikoslain mukaisesti viimesyksyiset rangaistukset, niin jäljelle jäi uudeksi rangaistukseksi kolme ja puoli vuotta vankeutta.

Rangaistusta kovensi osaltaan se, että Viljar Kivi on jatkanut rikosten tekemistä aiemmista tuomioistaan huolimatta. Helsingin poliisi on arvioinut, että hän on todennäköisesti tehnyt enemmän nettipetoksia kuin kukaan muu suomalainen.

Edellisen yli kolmen vuoden vankeustuomion Kivi sai syyskuussa Huuto.net-verkkohuutokauppaan liittyvästä petosvyyhdistä.

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi perjantaina Kiven ohella viimevuotisesta huijausviestivyyhdistä lukuisia muitakin ihmisiä lievempiin rangaistuksiin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat