Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lars Vilksin esiintyminen eduskunnassa kiellettiin

Kotimaa
 

Eduskunnan pääsihteeri Seppo Tiitinen on kieltänyt eduskunnan tilojen käyttämisen perussuomalaisten sananvapautta käsittelevään tilaisuuteen. Puhujaksi tilaisuuteen oli tulossa ruotsalainen pilapiirtäjä Lars Vilks. Perussuomalaisten piti järjestää tilaisuus eduskunnan lisärakennuksessa ensi viikon tiistaina.

Seppo Tiitinen kertoo, että hänen päätöksensä perustui kahteen suojelupoliisin tekemään uhka-arvioon.

"Onhan se tiedossa, että missä Vilks liikkuu, siellä pommit paukkuvat", Tiitinen sanoo. "Meillä on Suomessa tarpeeksi ongelmia ilman kansainvälistä terrorismiakin."

Perusteena oli myös se, että suunniteltu tilaisuus ei liity eduskunnan toimintaan.

Kansanedustaja Mika Raatikainen (ps) kertoi kuulleensa, että eduskunnan tilojen käytön oli kieltänyt puhemies Eero Heinäluoma (sd). Seppo Tiitisen mukaan päätös oli kuitenkin hänen omansa.

"Sananvapauden suhde turvallisuuteen on siis tällainen, ettei eduskuntaan voi tuoda edes pilapiirtäjää ja paria dosenttia", Raatikainen päivittelee. Tilaisuus pyritään järjestämään jossain muualla.

Timo Soini kommentoi kieltoa blogissaan: "Eduskunnan tiloista eivät kansanedustajat päätä. En rupea tässä asiassa sen enempää tuomariksi kuin lääkäriksi. Näillä mennään."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat