Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Talentum suuriin korvauksiin potkuista

"Imagollisessa freesauksessa" potkittiin vanhat työntekijät pois ja otettiin uudet tilalle

Kotimaa
 

Helsingin hovioikeus on pitänyt voimassa mediayhtiö Talentumille tuomitut, poikkeuksellisen suuret korvaukset kahden pitkäaikaisen mediamyyjänsä potkuista.

Yhtiö irtisanoi vuonna 2012 kaksi hyväpalkkaista avainasiakkuuspäällikköä ja korvasi heidät pienipalkkaisemmilla nuorilla.

Talentum määrättiin maksamaan miehille puolentoista vuoden palkkaa vastaavat summat. Toinen saa 136 000 ja toinen 161 000 euroa. Summat vastasivat miesten vaatimuksia.

Käräjäoikeuden päätöksestä poiketen hovioikeus katsoi, että yhtiö ei ollut rikkonut yhteistoimintamenettelystä annettua lakia. Sen vuoksi miesten vaatimus 10 000 euron hyvityksestä tästä hylättiin.

Talentum irtisanoi miehet ja kymmenkunta muuta työntekijää maaliskuussa 2012.

Pari kuukautta myöhemmin yhtiö haki harjoittelijoita myyntityöhön. Neljän kuukauden harjoittelun jälkeen viisi harjoittelijaa palkattiin vakituiseen myyntityöhön.

Irtisanottujen miesten mielestä työnantaja oli tehnyt tökerön työntekijöiden nuorennusleikkauksen.

Talentumin myyntijohtaja Pia Strömdahl-Koskinen kertoi hovioikeudelle, että useiden aiempien irtisanomisten takia yhtiöllä oli tarvetta "imagolliseen freesaukseen". Lisäksi yhteistyökumppaneista suuri osa on mediatoimistoja, joissa työntekijät ovat nuoria, noin 25-vuotiaita.

Strömdahl-Koskisen mukaan Talentumin myyntiorganisaation profiili ei vastannut tätä, joten tarkoituksena oli nuorentaa henkilöstöä.

Hovioikeuden mukaan yhtiöllä oli selvästikin ollut tarve saada aikaan säästöjä vaikean markkinatilanteen takia.

Vakituiseen työhön oli palkattu viisi nuorta harjoittelijaa tekemään ainakin osaksi samaa työtä kuin irtisanotut miehet, oikeus totesi.

Työ ei siis ollut vähentynyt olennaisesti ja pysyvästi. Sen vuoksi yhtiöllä ei ollut taloudellista tai tuotannollista perustetta irtisanoa miehiä.

Arvioidessaan korvauksen määrää hovioikeus totesi, että summa on sitä suurempi, mitä enemmän loukkaavia piirteitä työnantajan menettelyssä on.

Oikeus viittasi Strömdahl-Koskisen todistajanlausuntoon ja totesi, että Talentumilla oli tarve nuorentaa myyntiorganisaatiotaan. Miehet saivat siis potkut korkean ikänsä takia.

"Tätä ei voida pitää asiallisena syynä irtisanoa sopimus, mikä on otettu korvausta korottavana seikkana huomioon."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat