Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

" Pakotteiden teho pitäisi arvioida"

Kotimaa
 

On ollut parempiakin aikoja kehuskella sillä, että tuttavapiiriin kuuluu Vladimir Putin. Nyt Anders Blom yrittää selvästi ottaa etäisyyttä entiseen tuttavuuteensa. "Yhteyttäni Putiniin on korostettu liikaa", hän sanoo.

"Olen aikanaan, täysin moukan tuurilla, tutustunut Putiniin, kun hän oli Pietarin ulkomaansuhteiden komitean johtaja."

Blomin konsulttiyritys Eurofacts sopi ulkomaansuhteiden komitean kanssa 1991 yhteistyösopimuksen, joka on yhä voimassa. "Autamme suomalaisyrityksiä esimerkiksi ongelmissa verottajan tai kaavoittajan kanssa. Kun tuntee henkilöt, keskustelut eivät ole niin vaikeita."

Krimin miehitys muutti vähän kaikkien Putin-suhteen. Blomille se toi myös uusia asiakkaita, sillä yrityksillä on tarve päivittää arvionsa Venäjä-riskeistä.

Myös ulkoministeriö informoi yrityksiä Venäjän tilanteesta. Tätä Blom arvostelee, ainakin osin. "Ulkoministeriö suosii East Officea", hän sanoo.

East Office on Blomin firman kilpailija. Sen omistavat Suomen suurimmat Venäjällä toimivat yritykset.

"Yhdelle yritykselle – vaikka se olisi merkittävienkin yritysten kartelli – ei pidä antaa yksinoikeutta tietoon ja valtiovallan arvovaltapalveluihin."

Blom toivoisi myös keskustelua Venäjä-pakotteiden tehosta.

"En usko pakotteiden vaikuttavat halutulla tavalla Venäjän politiikkaan. Ne ovat vain vauhdittaneet sitä, että Venäjä keskittyy protektionistiseen oman tuotantonsa kehittämiseen."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat