Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kesän kysytyimmät vuokramökit on jo varattu – taloustilanne vähentänyt suomalaisten kiinnostusta

Suosituimmat kohteet sijaitsevat merenrannalla ja Lapissa

Kotimaa
 
Launo Päivätie
Saimaa on yksi suosituimmista vuokramökkialueista. Ensi kesäksi vesistön rannoilta löytyy kuitenkin vielä paljon vapaita mökkejä.
Saimaa on yksi suosituimmista vuokramökkialueista. Ensi kesäksi vesistön rannoilta löytyy kuitenkin vielä paljon vapaita mökkejä. Kuva: Launo Päivätie

Kesäkauden vilkkaimpien mökkiviikonloppujen varaajilla alkaa olla kiire. Heikko taloustilanne vaikuttaa vähentäneen suomalaisten varausintoa. Silti suosituimmat kohteet ovat jo kortilla.

Markkinointiyhtiö Lomarenkaan kesän mökeistä on varattu 40 prosenttia, kertoo yhtiön myyntijohtaja Juha Purhonen.

"Varattujen vuorokausien määrässä ollaan noin neljä prosenttia vuotta 2014 perässä. Kaikkiaan varaukset ovat kuitenkin hyvässä vauhdissa."

Nettimokki.com-sivuston myyntivastaavan Sebastian Lagerlöfin mukaan Suomen taloustilanne vaikuttaa kysyntään selvästi.

"Tarkkoja lukuja en tiedä, mutta tilaa on huomattavasti aiempaa enemmän", Lagerlöf sanoo.

Lomarengas vuokraa koko maassa noin 4 000:ta vapaa-ajan asuntoa. Markkinointiyhtiö Nettixin omistama Nettimokki.com tarjoaa varauspalveluja noin 2 500 mökille.

Kysytyimmät mökit varataan usein jo talvella. Purhosen mukaan lähellä pääkaupunkiseutua sijaitsevat merenrantamökit alkavat olla täynnä. Samoin Lapissa Inarin suosituimmat kohteet on varattu. Muita suosittuja alueita ovat esimerkiksi Päijänne ja Saimaa.

"Aina kuitenkin löytyy jotain. Juhannusviikollekin saa mökin vielä kesäkuussa muutaman päivän varoajalla, jos on valmis lähtemään Pohjois-Suomeen."

Lomarenkaan asiakkaista 30 prosenttia tulee ulkomailta. Purhosen mukaan venäläisten vähentynyt matkailuinto vaikeutti myyntiä viime talvena.

"Onneksi olemme saaneet lisää asiakkaita saksankieliseltä alueelta. Tulevalla kaudella sieltä on tulossa asiakkaita arviolta 15 prosenttia aiempaa enemmän."

Viime vuonna jyrkästi syöksynyt ruplan kurssi on vahvistunut helmikuusta alkaen. Purhonen ei kuitenkaan vielä riemuitse venäläismatkailijoiden joukkopaluusta.

"Venäläisten matkailuun vaikuttavat myös muut tekijät kuin ruplan kurssi. Voi olla, että siellä kannustetaan nyt kansalaisia kotimaan matkailuun."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat