Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Myrkkyhoitaja kertoi syöneensä lääkkeet itse

Kotimaa
 

84-vuotiaan vanhuksen myrkyttämisestä syytetty valehoitaja kertoi maanantaina oikeudessa käyttäneensä digoksiini-sydänlääkettä sydämen rytmihäiriöihin. Hoitaja kertoi käyttäneensä lääkettä vaivoihinsa jo vuosia, ja syöneensä viime vuonna lääkkeitä jopa kaksi kertaa päivässä. Henkirikoksen uhri kuoli viime vuoden syyskuussa digoksiini-myrkytykseen.

Syyttäjä hakee 54-vuotiaalle miehelle elinkautista vankeusrangaistusta muun muassa murhasta ja kolmesta murhayrityksestä. Juttua käsitellään Varsinais-Suomen käräjäoikeuden Salon-toimipisteessä.

Valehoitaja kertoi unohtaneensa lääkepurkin vanhuksen kotiin viime vuoden toukokuussa. Kyseisen purkin hän oli saanut reseptillä Virosta jo vuosituhannen alussa. Puolustuksen mukaan on mahdollista, että vanhus teki itsemurhan.

Oikeus kuuli maanantaina myös miehen entistä avopuolisoa, jota syytetään muun muassa törkeästä varkaudesta. Hän kertoi, ettei ollut nähnyt miehen käyttävän digoksiinia viiden vuoden aikana kertaakaan.

Syytteen mukaan mies yritti myrkyttää vanhuksen kolme kertaa kesän ja syksyn aikana. Oikeudessa mies kuitenkin kiisti käyneensä vanhuksen kotona toukokuisen lääkepurkin unohtamisen jälkeen. Hän kertoi ilmoittaneensa vanhukselle, ettei tule käymään ennen kuin on maksanut velkansa takaisin.

Syyttäjän mukaan valehoitaja myrkytti vanhuksen peitelläkseen omaisuusrikoksia. Mies oli siirtänyt vanhuksen pankkitililtä tuhansia euroja itselleen. Miehen mukaan rahat olivat laina, jonka hän aikoi maksaa takaisin.

Valehoitaja varasti syyttäjän mukaan tyhjiä reseptikaavakkeita. Väärennetyillä resepteillä syytetty hankki apteekista henkirikoksessa käytettyjä sydänlääkkeitä.

Syytetty myönsi väärentäneensä reseptit. Syyksi hän sanoi sen, että suomalainen lääkäri ei ollut suostunut määräämään lääkkeitä hänelle ilman tutkimuksia.

"Tarvitsin itselleni näitä reseptejä. Minä en toista ihmistä myrkyttänyt. Enhän hullu ole", mies sanoi oikeudessa.

Toni Lehtinen HS
Salo

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat