Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Esimiehet: Aarnio osallistui Trevoc-hankintoihin

Entinen poliisikomentaja Riikonen kieltäytyi haastatteluista

Kotimaa
 

Helsingin poliisilaitoksen entisen johdon mukaan huumepoliisia johtanut Jari Aarnio osallistui laitehankintoihin seurantalaiteyhtiö Trevocilta.

Sekä entinen poliisipäällikkö Jukka Riikonen että entinen apulaispäällikkö Jari Liukku todistivat Helsingin käräjäoikeudessa, että yksikön päällikkönä Aarniolla oli vastuu siitä, mitä hänen yksikköönsä hankittiin.

Syyttäjien mukaan Aarniolla oli Trevoc-hankinnoissa kaksoisrooli. Syytteen mukaan Aarnio valmisteli Trevoc-hankintoja poliisissa samaan aikaan, kun hänellä oli yhtiössä omistajan kaltainen asema.

Aarnio on kiistänyt tämän.

Oikeussalissa Riikonen kertoi, että Aarniolla oli rooli Trevoc-hankinnoissa.

"Aarnio oli yksikön päällikkö. On selvä, että hänen kauttaan asia tuotiin aktiivisesti esiin", Riikonen sanoi. Hän arvioi keskustelleensa asiasta myös suoraan Aarnion kanssa.

Riikonen korosti moneen kertaan, että laitoksen johdon tietoon hankintatarpeet tulivat komentoketjua pitkin. Yksikön päälliköt keskustelivat siis apulaispäälliköiden kanssa, ja he puolestaan toivat asiat Riikosen pöydälle.

Riikonen kertoi luottaneensa siihen, että apulaispäälliköt olivat huolehtineet hankintojen asianmukaisesta valmistelusta.

Riikosen mukaan poliisilaitos hankki seurantalaitteet Trevocilta, koska muita ei ollut tarjolla.

"Olen ymmärtänyt näin, että vaihtoehtoa ei ollut. Kysymyksessä oli niin uniikki laitteisto, että niitä ei joka paikasta ollut saatavissa."

Syksyllä 2009 poliisin ylijohto antoi Helsingin poliisille poikkeusluvan hankkia itse omat seurantalaitteensa.

Apulaispäällikkönä työskennellyt Liukku oli virassa silloin, kun Helsingin poliisi aloitti laitteiden ostamisen Trevocilta.

Liukun mukaan Aarnio osallistui aktiivisesti Trevoc-hankintojen valmisteluun. Hän kertoi keskustelleensa asiasta Aarnion kanssa useita kertoja.

"Aarnio esitteli yhtiön valmistamia laitteita, jotka olivat silloin käytössä myös Tullilla."

"Hän suositteli niiden laitteiden käyttöönottoa. Se on luonnollista, sillä hän oli yksikön esimies ja siinä roolissa oli yhteydessä myös talon johtoon."

Liukku kertoi, että poliisihallinnon palavereissa kävi ilmeiseksi, että keskusrikospoliisi ei pystynyt toimittamaan Helsingille tarvittavia laitteita. Hänen käsitystään vahvisti edelleen ylijohdon myöntämä erillislupa omien laitteiden hankkimiseen.

Vajaa vuosi sitten eläköitynyt Jukka Riikonen ei halunnut salin ulkopuolella kommentoida Aarnio-vyyhtiä tai omaa vastuutaan siitä millään tavalla.

"No comments", hän sanoi pyyhältäessään ulos oikeustalosta todistajanlausuntonsa jälkeen.

Riikonen ei ole suostunut antamaan lausuntoja asiasta aiemminkaan. Ainoat haastattelut hän antoi yli vuosi sitten, kun hän samana päivänä vastasi STT:n ja Ylen A-studion kysymyksiin. Helsingin Sanomille Riikonen ei ole missään vaiheessa suostunut antamaan asiasta minkäänlaisia lausuntoja.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat