Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

HS:n puheenjohtajatentti Sanomatalossa

Ennätyksellisen suuri osa äänestäjistä ei ole vielä päättänyt kantaansa

Kotimaa
 
Alexander Stubb
Alexander Stubb
Antti Rinne
Antti Rinne

Eduskuntavaalien kirivaihe on nyt täydessä vauhdissa. Tilanne on kutkuttava: vaalipäivä on sunnuntaina ja kannatuskyselyiden mukaan ennätyksellisen suuri osuus äänestäjistä ei ole vielä päättänyt, ketä äänestää.

Helsingin Sanomat järjestää tänään tiistaina suuren puheenjohtajatentin Sanomatalon Mediatorilla. Tentti alkaa kello 17 ja kestää puolitoista tuntia.

Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Tentti lähetetään myös suorana HSTV:ssä.

Timo Soini
Timo Soini

Paikalla ovat kaikkien kahdeksan eduskuntapuolueen puheenjohtajat: Alexander Stubb (kok), Antti Rinne (sd), Timo Soini (ps), Juha Sipilä (kesk), Paavo Arhinmäki (vas), Ville Niinistö (vihr), Carl Haglund (r) ja Päivi Räsänen (kd).

Tentin juontavat Marko Junkkari ja Piia Elonen HS:n politiikan ja talouden toimituksesta.

Vaalitilanne on kutkuttava siinäkin mielessä, että Suomi on taloudellisesti poikkeuksellisen vaikeassa tilanteessa. Puolueiden tavoitteet on ehditty kuulla jo moneen kertaan, joten HS:n

Juha Sipilä
Juha Sipilä

tentissä puhutaan ennen kaikkea keinoista: mitä puolueet aikovat konkreettisesti tehdä vaalien jälkeen. Ympäripyöreät vastaukset ja sammutetut lyhdyt eivät käy – sillä äänestäjillä on oikeus tietää, mitä asioita puolueet oikeasti ajavat.

Puheenjohtajien epämääräiset lupaukset sadoistatuhansista uusista työpaikoista ja yleiset puheet talouskasvun käynnistämisestä eivät riitä. He joutuvat tentissä perustelemaan, miten työpaikat oikein syntyvät ja mistä paljon puhuttu kasvu kumpuaa.

Ville Niinistö
Ville Niinistö

Tentissä puhutaan tietenkin myös ulko- ja turvallisuuspolitiikasta sekä Venäjästä. Ja seuraavan vaalikauden ehkä suurimmasta haasteesta: sosiaali- ja terveyspalveluiden järjestämisestä.

Vaalien alusviikolla on tiistain puheenjohtajatentin lisäksi kolme muutakin HS-tapahtumaa Mediatorilla. Keskiviikkona pääkaupunkiseudun kolmen suurimman kaupungin Helsingin, Espoon ja Vantaan johtajat kertovat, mitä uuden hallituksen pitäisi heidän mielestään tehdä pääkaupunkiseudun hyväksi.

Paavo Arhinmäki
Paavo Arhinmäki

Torstaina on HS:n jo perinteiseksi muodostunut retoriikkakisa kansanedustajaehdokkaille. Kisaan osallistuu 24 Helsingin ja Uudenmaan vaalipiirin ehdokasta. Kisan tuomareina ovat HS:n politiikan konkaritoimittaja Unto Hämäläinen ja toimittaja Reetta Räty.

Perjantaina on vuorossa puolueiden nuorisolaisten stand up -ilta, jonka kuluessa puolueet yrittävät puhua toisensa suohon. Tilaisuus alkaa Mediatorilla kello 18.

Carl Haglund
Carl Haglund

Vaaliviikko huipentuu sunnuntaina HS:n ja Ilta-Sanomien yhteiseen vaalivalvojaislähetykseen, joka alkaa verkossa kello 19.30. Lähetyksessä seurataan tuloslaskentaa ja vieraillaan muun muassa puolueiden vaalivalvojaisissa.

Kaikki vaaliviikon tapahtumat näkyvät suorana lähetyksenä osoitteessa HS.fi\live.

Päivi Räsänen
Päivi Räsänen

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat