Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ajonopeudet ovat torstaina tehotarkkailussa

Poliisi keskittyy torstaina valvomaan riskialtteimpia tieosuuksia koko maassa

Kotimaa
 

Poliisi valvoo torstaina autoilijoiden ajonopeuksia tehostetusti. Suomen kaikki poliisilaitokset osallistuvat silloin kansainväliseen nopeusvalvontamaratoniin.

"Operaation tavoitteena ei ole kerätä mahdollisimman paljon sakkoja autoilijoilta, vaan saada tienkäyttäjät kiinnittämään huomiota ajonopeuteen ja nopeusrajoituksiin", sanoo poliisitarkastaja Pasi Kemppainen Poliisihallituksesta. "Tavoitteena on myös, että autoilijat miettisivät ajonopeuden vaikutusta liikenneturvallisuuteen."

Fakta

Valvontamaraton näkyy sosiaalisessa mediassa

 Kaikki Suomen poliisilaitokset osallistuvat kansainväliseen nopeusvalvontamaratoniin torstaina. Operaatio järjestetään samaan aikaan 22 Euroopan maassa.

 Maraton alkaa torstaina aamukuudelta ja loppuu perjantaiaamuna samaan aikaan.

 Nopeusvalvontamaraton on alun perin Saksan poliisin kehittämä konsepti.

 Poliisilaitokset tiedottavat operaatiosta sosiaalisessa mediassa. Nopeusvalvontamaratonia voi seurata poliisilaitosten omilla Facebook-sivuilla ja Twitterissä.

Euroopan liikennepoliisiverkosto koordinoi operaatiota, joka kestää vuorokauden.

Poliisilaitokset valvovat torstaina erityisesti tieosuuksia, joita pidetään ajonopeuksien kannalta riskialttiina. Valvonnassa käytetään kiinteitä nopeusvalvontakameroita ja automaattivalvonta-autoja. Nopeusvalvontaa voi kohdata Kemppaisen mukaan kaikenlaisilla tieosuuksilla, mutta valvontapaikat vaihtelevat vuorokauden aikana.

"Kaikkia teitä ei pystytä valvomaan samaan aikaan, vaan nopeusvalvontaa pitää kohdentaa. Poliisilaitoksia on pyydetty analysoimaan etukäteen riskiajankohtia ja tieosuuksia, joilla tarvitaan valvontaa eri aikoina", Kemppainen sanoo.

Esimerkiksi työmatkaliikenteen ruuhkahuippujen aikaan valvonta kohdistuu teille, joilla kulkee paljon työmatkaliikennettä ja joita pidetään ajonopeuksien kannalta riskipaikkoina.

Kevät on Kemppaisen mielestä hyvä ajankohta nopeusvalvontaoperaatiolle.

"Kun autoilijat vaihtavat kesärenkaat ja teiden pinnat eivät enää ole jäässä, nopeuteen ei aina kiinnitetä huomiota samalla tavalla kuin huonolla ajokelillä."

Kemppaisen mukaan liian suuri ajonopeus on Euroopan teillä merkittävä liikennekuolemien aiheuttaja. "Euroopan komission mukaan nopeus on selvästi vaikuttavana tekijänä noin 30 prosentissa kuolonkolareista", hän sanoo.

Suomessa liikenneonnettomuuksien tutkijalautakuntien laatiman raportin mukaan vuonna 2013 ajonopeuteen liittyviä riskitekijöitä oli mukana 42 prosentissa kuolemaan johtaneissa onnettomuuksissa. Riskitekijöitä kolareissa olivat esimerkiksi ylinopeus tai liian suuri nopeus olosuhteisiin nähden.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat