Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomen Venäjä-pakotteita koskevaa viestinvaihtoa päätyi ulkopuoliselle

Tietovuototutkinnan kohteena ovat entinen pääministeri Jyrki Katainen ja hänen lähipiirinsä

Kotimaa
 
Pääministeri Stubb: "Jokainen tietovuoto on aina vakava"
Pääministeri Stubb: "Jokainen tietovuoto on aina vakava"
Pääministeri Alexander Stubbin (kok) mukaan valtioneuvoston tietovuotoepäily koskee Jyrki Kataisen pääministeriaikaa. Sitä, oliko hän itse mukana viestiketjussa, Stubb ei vahvista. Hän toimi tuolloin Eurooppa-ministerinä. Valtioneuvoston mukaan viesteissä käsiteltiin Suomen linjauksia EU:n Venäjä-pakotteisiin. Viestien sisältöä Stubb ei halunnut kommentoida. "Tärkeintä on, että tietovuoto tutkitaan ja selvitetään perin pohjin. Me elämme sen tyyppisessä tietoyhteiskunnassa tänä päivänä, että tietoturva on erittäin tärkeä.

Suojelupoliisi ja Viestintäviraston asiantuntijat selvittävät, miten Suomen kantoja EU:n Venäjä-pakotteisiin koskevaa sähköpostikirjeenvaihtoa on päätynyt sellaiselle taholle, jolla sitä ei valtioneuvoston mielestä kuuluisi olla.

Kyse on Jyrki Kataisen pääministerikaudella käydystä sähköpostiviestien vaihdosta, johon HS:n tietojen mukaan olisi Kataisen lisäksi osallistunut muun muassa valtioneuvoston EU- asioiden valtiosihteeri Kare Halonen, valtiosihteeri Olli-Pekka Heinonen ja EU:n talouskomissaarin Olli Rehnin kabinettiin tuolloin kuulunut Juho Romakkaniemi.

Tietovuotoepäilyn kohteena olevissa viesteissä on käsitelty varsin arkaluontoista ja varmastikin monia Suomen ulkopuolisia tahoja kiinnostavaa aihetta, Suomen suhtautumista EU:n Venäjä-pakotteisiin.

"Viesteissä on keskustelu EU:n pakotteista ja Suomen asemoitumisesta niihin", sanoi valtioneuvoston kanslian viestintäjohtaja Markku Mantila tiistaina.

Sitä, onko viestit vuodettu valtioneuvostosta vai onko ne hankittu esimerkiksi tietomurrolla, vasta selvitetään, Mantila kertoi. Valtioneuvoston tietoon mahdollinen tietovuoto tuli perjantaina, kun valtioneuvoston kansliaa lähestyi median edustaja, jolla oli tietoja pakotteita koskevista sähköposteista.

Pääministeri Alexander Stubbin (kok) mukaan tietovuotoepäily on aina vakava asia. "Tärkeintä on, että tietovuoto tutkitaan ja selvitetään perin pohjin", Stubb sanoi.

Nykyinen EU:n komission varapuheenjohtaja Katainen sanoi tiedotteessaan pitävänsä erittäin huolestuttavana sitä, että valtioneuvoston sähköpostivaihtoa on päätynyt vääriin käsiin.

Rehn puolestaan sanoi, ettei hän itse ole osallistunut tietovuotoepäilyn kohteena olevaan viestinvaihtoon. "Romakkaniemi on ollut usein yhteydessä pääministerin Kataisen esikuntaan, joten se, että hän olisi mukana viestiketjussa, ei ole mitenkään yllättävää. Sellainen yhteydenpito kuului hänen tehtäviinsä."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat