Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomen Kuvalehti: Kokoomuslaiset halusivat vaientaa Erkki Tuomiojan

Kataisen lähipiiri katsoi ministerin toimivan vastoin Suomen etua

Kotimaa
 

Valtioneuvoston kanslian tiistaisen tietovuototutkimuksen syy on selvinnyt. Suomen Kuvalehti (SK) kertoo saaneensa haltuunsa valtionhallinnon sisäisiä sähköposteja, joissa ulkoministeri Erkki Tuomiojan (sd) väitetään toimineen vastoin Suomen etua Venäjä-pakotteissa.

Valtioneuvoston kanslian viestintäjohtaja Markku Mantila vahvistaa HS:lle, että kanslian tutkinta koskee SK:n tietoja.

Keskiviikkona lehti julkaisi sähköpostit. Ne osoittavat, että etenkin kokoomuksessa oli tyytymättömyyttä Tuomiojan toimintaan Jyrki Kataisen (kok) hallituksen aikana.

SK kirjoittaa, että hallituksen muutamat sisäpiiriläiset katsoivat Tuomiojan poikenneen sovitusta "matalan profiilin" linjasta, kun EU-maiden ulkoministerit päättivät ensimmäisistä pakotteista vuosi sitten.

"Tuomiojan käytös ja kommentit ovat täällä ympäriinsä taas kummastuksen aiheena", viestitti silloisen EU-komissaarin Olli Rehnin (kesk) kabinetin jäsen Juho Romakkaniemi (kok).

SK:n mukaan Romakkaniemi lähetti sähköpostin pääministeri Kataiselle, ulkomaankauppa- ja eurooppaministerille Alexander Stubbille (kok) ja monille muille. Lehti kirjoittaa, että Romakkaniemen mukaan Suomi näytti olevan vesittämässä "jo muutenkin surkeata pakotenimilistaa".

Myös Kataisen valtiosihteeri Olli-Pekka Heinonen (kok) ilmaisi sähköposteissa tyytymättömyytensä Tuomiojan toimintatapaan ja esitti ulkoministerin siirtämistä syrjään pakotteiden kommentoinnista.

Heinonen pelkäsi SK:n mukaan, että Tuomiojan toiminta oli synnyttänyt Suomesta vaikutelman maana, jota painostamalla Venäjä voisi nakertaa EU:n yksimielisyyttä.

Heinonen kertoi STT:lle, että pakotteiden kommentointi haluttiin keskittää Kataiselle, koska Suomen kanta tahdottiin yhtenäiseksi julkisessa keskustelussa. Heinonen on myös nykyisen pääministerin Stubbin valtiosihteeri.

Tuomioja sanoo HS:lle olevansa SK:n julkaisemista sähköpostiviesteistä täysin hämmentynyt. Kukaan Kataisen lähipiiristä ei koskaan aiemmin ole kertonut hänelle Venäjä-pakotteisiin liittyvästä tyytymättömyydestä.

"Henkilökohtaisesti voisin olla jopa huvittunut, mutta ikävä asiahan tämä on."

Hän luonnehtii tapahtunutta kokoomuksen sisäiseksi sekoiluksi.

Ylen haastattelema SK:n päätoimittaja Ville Pernaa ei suostunut kommentoimaan viestien alkuperää tai sitä, onko viesteihin perustuvia juttuja tulossa lisää.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat