Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Voiko poliitikko olla hauska? Näin roastattiin Sanomatalossa

Kotimaa
 
Näin poliitikot roastasivat toisiaan Sanomatalossa
Näin poliitikot roastasivat toisiaan Sanomatalossa
ISTV ja HSTV järjestivät perjantai-iltana yhteisen Vaaliklubin, jossa nähtiin muun muassa stand up -komiikkaa ja roastausta. Tässä tilaisuuden roastausosuus kokonaisuudessaan.

Missä puolueessa on eniten koomikkokykyjä? Kuka politiikan nuorista toivoista osaa puhua kilpailijansa suohon?

Saat vastauksen katsomalla Sanomatalon Mediatorilla perjantai-iltana taltioidun lähetyksen. Vaaliviikon päätteeksi eduskuntapuolueiden nuorisojärjestöjen ehdokkaat pääsivat ottamaan toisistaan sanallisesti mittaa Sanomatalon lavalla.

Lajina oli stand up -komiikan lisäksi roustaus eli kilpailijapuolueen harkittu pilkkaaminen. Tuomareina toimivat yleisö sekä Helsingin Sanomien ja Ilta-Sanomien seremoniamestarit.

SMC Hoodrats
Sanomatalon perjantaisessa stand up -tapahtumassa esiintyy rap-yhtye SMC Hoodrats.
Sanomatalon perjantaisessa stand up -tapahtumassa esiintyy rap-yhtye SMC Hoodrats.

Paikalle ilmoittautuivat Kokoomusnuoret, Keskustanuoret, Vasemmistonuoret, Demarinuoret, KD-nuoret, Svensk Ungdom, PS-nuoret ja Vino.

Stand up -osuudessa ehdokas joutui parissa minuutissa esittämään puolueensa vaalitavoitteet lavakomiikan keinoin. Esitystapa oli vapaa – olennaista oli yleisön saaminen mukaan ja rytmitys.

Politiikka on perinteisesti ollut stand up -komiikassa suosittu aihe. Hyvä esitys vaatii myös itseironiaa, oman porukan tosikkomaisuuksille nauramista.

Roustaus lienee ollut osallistujille helpompi laji. Nimi tulee yhdysvaltalaisesta lavakomediamuodosta roast, jossa hiillostetaan yhtä tiettyä kohdetta. Tyylilaji voi olla lempeä, häijy tai ironinen. Yleisö sai ratkaista, osuiko huumori vai ei.

Sanomatalon puolueroastissa vaikeustasoa nosti se, että ilkeilykohde arvottiin esiintyjälle vasta hetki ennen esitystä.

Vaalifaktojakaan ei klubi-illasta unohdettu: tarkistusyhteisö Faktabaari ja Taloussanomat paljastivat näissä vaaleissa kuullut oudoimmat väitteet, väärinymmärrykset tai löperöimmät puheet.

Musiikista vastasi SMC Hoodrats. Yleisöllä oli tilaisuuteen vapaa pääsy.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat