Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lentokone tuhoutui turmassa täysin

Kotimaa
 

Kahdeksan kokenutta laskuvarjohyppääjää kuoli vuosi sitten Jämijärvellä Satakunnassa, kun heitä kuljettanut Comp Air 8 -tyyppinen potkuriturbiinikone iskeytyi metsään.

Paikalla oli menossa Tampereen laskuvarjokerhon järjestämä pääsiäisboogie, jossa hyppääjiä lennätettiin noin 4 000 metrin korkeuteen. Kone oli harrastajien itsensä rakentama.

Päivän kahdeksas Comp Air -lento lähti kentältä kello 15.28 ja nousi hyppäämiskorkeuteen. Hyppääjät totesivat, että he olivat ohittaneet suunnitellun hyppypaikan, ja pyysivät koneen ohjaajaa jatkamaan lentoa hyppäämistä varten.

Ohjaaja lisäsi moottorin tehoa ja lähti kaartamaan vasempaan. Suurella nopeudella lentäneen koneen vauhti hidastui nopeasti ja nokka kääntyi alas. Oikean siiven tuki nurjahti ylöspäin, ja siipi kääntyi hyppyovea vasten.

Kone menetti ohjattavuutensa ja alkoi pyöriä syöksykierteessä pystyakselinsa ympäri.

Koneessa päätettiin tehdä hätähyppy. Ohjaaja ja kaksi koneen etuosassa istunutta hyppääjää pelastautuivat ohjaajan oven kautta, hyppääjät vasta varsin matalalla. Ovelle pääsy oli vaikeaa koneen pyörimisen vuoksi, eivätkä muut ehtineet ulos.

Lentokone törmäsi maahan 55 sekunnin syöksyn jälkeen kello 15.40 ja syttyi heti tuleen. Se tuhoutui täysin. Pelastautuneista kaksi loukkaantui vakavasti.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat