Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pilvi Torsti satuili puhekisan voittoon

Helsingin Sanomien retoriikkatentissä kuultiin vetävää sanailua

Kotimaa
 
HS:n retoriikkatentti ratkesi satuilemalla – katso finaalikolmikon suoritukset
HS:n retoriikkatentti ratkesi satuilemalla – katso finaalikolmikon suoritukset
HS:n jo perinteeksi muodostuneen ehdokkaiden retoriikkatentin finaalitehtävänä oli kertoa satu Suomesta. Ainoa ehto tehtävän suoritukselle oli, että sadulla piti olla onnellinen loppu. Katso kuinka finaalikolmikko Pilvi Torsti (sd), Timo Harakka (sd) ja Ben Zyskowicz suoriutuivat tehtävästä.

"Kohottava ilta oli, ja vieläkin adrenaliini virtaa veressä", kommentoi itsekin menestyksestään hieman yllättynyt kansanedustajaehdokas Pilvi Torsti (sd) puhuttuaan itsensä Helsingin Sanomien retoriikkatentin voittajaksi.

Kilpailun taso oli kova: illan aikana kuultiin puheenvuoroja, jotka kelpaisivat hyvin eduskunnan kyselytunnille tai stand up -lavoille.

Artikkeliin liittyvät

Kaikkiaan 24 osanottajan joukossa olikin kansanedustamisen ja esiintymisen ammattilaisia, kuten kokoomuksen Ben Zyskowicz ja demareiden Timo Harakka, jotka selvittivät kepeästi tiensä kolmen kärkeen.

"Viimeisen tehtävän avainsana oli satu, ja sadunomaisin tarina tuli Pilvin suusta", perusteli raadin toinen jäsen, HS:n toimittaja Unto Hämäläinen. Toisena tuomarina oli toimittaja Reetta Räty.

Torsti oli valmistautunut kisaan rauhoittumalla pari tuntia lähikahvilassaan.

"Valmistaudun aina huolella, mutta kyllähän tällaisessa kisassa on paljon sattumankin varassa", Torsti pohti. Evästyksiä hän oli saanut myös 10- ja 9-vuotiailta kilpailuhenkisiltä pojiltaan.

Ennakkosuosikkina puhekilpaan lähtenyt perussuomalaisten Sampo Terho tunnusti pettymyksensä. Terho voitti viime keväänä ennen eurovaaleja pidetyn vastaavan kisan.

"Minusta aihe oli psykedeelinen, joten pidin psykedeelisen puheenvuoron, mutta ilmeisesti odotettiinkin asiallista esitystä", Terho analysoi jälkeenpäin.

Kilpailu eteni pareittain cup-periaatteella. Parista jatkoon pääsi se, joka argumentoi tuomariston mielestä paremmin.

Kolmannella parikierroksella tehtävät vaikeutuivat tuntuvasti, kun kilpailijoiden piti esimerkiksi puolustaa ja vastustaa lausetta "Suhdannetilanteen vuoksi valtion pitää hankkia jokaiseen suomalaiskotiin Anne-peruselvytysnukke". Tässä vaiheessa Torsti pudotti Terhon.

Tasainen oli myös hyvässä vedossa olleiden Antti Kaikkosen (kesk) ja Maarit Feldt-Rannan (sd) sanailu terveyspalvelujen "päästökaupasta".

Kaikkonen intoutui ylistämään terveyspalveluiden päästökauppaa keskustalaiseksi innovaatioksi, jonka avulla jokainen pystyy rikastumaan ja joka nostaa Suomen ja jopa koko maailman talouden vientivetoiseen nousuun.

"Kuuntelitteko te tätä keskustalaista helppoheikkiä?" Feldt-Ranta varoitti ja nauratti yleisöä luettelemalla joukon keskustan arkistoista löytyviä aiempia innovaatioita, kuten Anneli Jäättenmäen faksit ja Matti Vanhasen lautakasan.

Juhani Niiranen HS
Retoriikkakisan finaaliin puhuivat itsensä Timo Harakka (sd), Pilvi Torsti (sd) ja Ben Zyskowicz (kok).
Retoriikkakisan finaaliin puhuivat itsensä Timo Harakka (sd), Pilvi Torsti (sd) ja Ben Zyskowicz (kok).
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat