Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Influenssakausi jatkuu yhä koko maassa

Tartuntojen määrä kuitenkin vähenee

Kotimaa
 
Antti Aimo-Koivisto Lehtikuva
Influenssarokote on kuluneena talvena tehonnut normaalia huonommin, koska virustyyppi muuntui viime vuodesta.
Influenssarokote on kuluneena talvena tehonnut normaalia huonommin, koska virustyyppi muuntui viime vuodesta. Kuva: Antti Aimo-Koivisto Lehtikuva

Influenssakausi ei ole vielä ohi, sillä tartuntoja esiintyy edelleen koko maassa. Tartuntojen määrä on kuitenkin jo vähenemässä, ja erityisesti A-virus on rauhoittumassa.

"Viime aikoina B-viruksen aiheuttamien tartuntojen määrä on lisääntynyt. Tämä suuntaus on ollut sama koko Euroopassa", kertoo erikoistutkija Niina Ikonen Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksesta.

Meneillään olevan kauden valtaviruksena on jyllännyt A-viruksen alatyyppi H3N2. Virustyyppi muuntui viime kaudesta niin paljon, ettei influenssarokote ole tehonnut siihen kovin hyvin.

Yhdysvalloissa on arvioitu, että vain 18 prosenttia rokotetuista olisi ollut suojassa muuntuneelta virukselta. Yleensä rokote antaa suojan 70–80 prosentille rokotetuista.

Rokotteen tehoon vaikuttavat kuitenkin monet muutkin tekijät kuin viruksen muuntuminen, esimerkiksi se, onko rokote otettu ajoissa tai sairastaako rokotettu puolustuskykyä heikentäviä sairauksia.

Käynnissä olevasta influenssakaudesta tulee todennäköisesti viimevuotista pidempi. Viime vuonna influenssakausi jatkui toukokuulle asti, mutta se alkoi myöhemmin kuin tämän vuoden kausi.

"Tämän vuoden influenssakausi alkoi jo joulukuun alussa", Ikonen sanoo.

Influenssa on äkillinen ylempien hengitysteiden tulehdus. Sen oireita ovat muun muassa korkea kuume, lihaskipu ja päänsärky.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat