Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomen Hornetit haastavat Eurofighterit

Ilmavoimat osallistuu Naton harjoitukseen Virossa

Kotimaa
 
Yhdysvaltalainen hävittäjälaivue tuli Viroon
Yhdysvaltalainen hävittäjälaivue tuli Viroon
Yhdysvaltojen hävittäjät F-16 kaarsivat Ämarin tukikohtaan neljän koneen ryhmissä perjantaina. Ämarista ne nousevat harjoituksiin myös Suomeen tulevan kuukauden aikana. Yhdysvallat haluaa näyttää sitoutumistaan liittolaisten puolustukseen. Toimittaja: Kaja Kunnas Kuvaus ja editointi: Marko Mumm

Suomen ilmavoimien Hornet-hävittäjät harjoittelevat ensi viikon tiistaina ja keskiviikkona ilmataistelua Viron taivaalla. Vastassa ovat saksalaiset ja espanjalaiset Eurofighter Typhoon -hävittäjät.

Kyseessä on osa isompaa Naton järjestämää Baltic Region Training Event -harjoitusta (BRTE 20).

"Meiltä osallistuu kaksi Hornetia yhteisiin kierroksiin Eurofighterien kanssa. Niiden kanssa harjoittelemme näköetäisyyden sisäpuolella tapahtuvaa ilmataistelua ja myös näköetäisyyden ulkopuolella tapahtuvaa taistelua, eli taistelua pidemmiltä etäisyyksillä", sanoo everstiluutnantti Ville Hakala Karjalan lennostosta.

"Me saamme tästä aika kustannustehokkaasti ohjaajille ja taistelunjohtajille koulutusta toimimisesta kansainvälisessä yhteisössä."

Suomalaiset Hornetit lentävät harjoitukseen Karjalan lennostosta Kuopiosta ja käyvät harjoitusten välissä Ämarin lentokentällä Virossa.

Suomalaisten harjoitussuunnitelmaan kuuluu myös ilmatankkausharjoitus tiistaina todennäköisesti saksalaisen Airbus-ilmatankkauskoneen kanssa.

Ilmavoimat on osallistunut BRTE-tapahtumiin vuodesta 2012 alkaen. Harjoituksia järjestetään yleensä kolme vuodessa, mutta suomalaiset eivät ole olleet mukana kaikissa.

"Meidän osallistumisemme on ollut pääosin kahden välistä harjoittelua. Olemme useassakin harjoitustapahtumassa olleet mukana sillä tavoin, että olemme harjoitelleet jonkin tietyn kansallisuuden kanssa, emmekä ole olleet osa ihan koko harjoitusta."

Esimerkiksi viime syksynä loka-marraskuun vaihteessa järjestettyyn BRTE-harjoitukseen osallistui viisi Nato-maata sekä Suomi ja Ruotsi. Mukana oli muun muassa Naton Awacs-tutkavalvontakone ja Yhdysvaltain ilmavoimien ilmastankkauskone.

Ensi viikon harjoitukseen osallistuu joukkoja Italiasta, Puolasta, Espanjasta, Belgiasta, Virosta, Latviasta, Liettuasta, Saksasta, Norjasta, Yhdysvalloista ja Ruotsista.

Marko Mumm
Saksalainen Eurofighter Typhoon Viron ilmatilassa viime marraskuussa.
Saksalainen Eurofighter Typhoon Viron ilmatilassa viime marraskuussa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat