Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pikkuparlamenttiin yli 80 ulkomaalaista toimittajaa

Tansanialaistoimittaja saapui seuraamaan eduskuntavaaleja, koska hän haluaa oppia suomalaisesta demokratiasta

Kotimaa
 
Rio Gandara HS
Tansanialainen toimittaja Sammy Awami saapui lauantai-iltana Suomeen seuraamaan eduskuntavaaleja. Hänen mukanaan Torontosta tuli lisäksi neljän kanadalaisen toimittajan ryhmä.
Tansanialainen toimittaja Sammy Awami saapui lauantai-iltana Suomeen seuraamaan eduskuntavaaleja. Hänen mukanaan Torontosta tuli lisäksi neljän kanadalaisen toimittajan ryhmä. Kuva: Rio Gandara HS
Eduskuntavaaleissa voi äänestää tänään kello 9–20.

Eduskuntavaalien viralliseen tulosiltaan Pikkuparlamenttiin on ilmoittautunut yli 80 ulkomaalaista toimittajaa. Luku on hieman suurempi kuin neljä vuotta sitten, jolloin akreditoituneita oli kymmenkunta vähemmän.

Suurin joukko tulee naapurimaista, mutta myös Saksasta on useita toimittajia. Etelä-Euroopasta ääntenlaskentaa seuraamaan matkaa toimittajia Ranskasta, Espanjasta ja Kroatiasta.

Kaukaisimmat median edustajat ovat Libanonista, Japanista, Kiinasta ja Tansaniasta.

Lauantai-iltana Suomeen saapunut Sammy Awami, 28, työskentelee daressalaamilaisessa The Citizen -sanomalehdessä.

Hän on kiinnostunut Suomen eduskuntavaaleista, sillä Tansaniassa on jälleen ensi syksynä yhdistetyt parlamentin- ja presidentinvaalit.

Ne järjestetään kerran viidessä vuodessa.

"Suomalainen poliittinen järjestelmä poikkeaa tansanialaisesta. Haluan nähdä, miten demokratia toimii Suomessa ja oppia siitä", Awami sanoo.

Awami työskentelee The Citizen -lehden ulkomaantoimituksen päällikkönä mutta on virkavapaalla osallistuakseen journalismin koulutusohjelmaan Toronton yliopistossa.

Sinne hän pääsi saatuaan William Southam Journalism Fellowships -stipendin.

Awami on kiinnostunut ihmisoikeuskysymyksistä, varsinkin naisten oikeuksista.

Tansania onkin edistänyt naisten asemaa pohjoismaisesta mallista poikkeavalla tavalla: kansalaiset valitsevat Tansanian liittoparlamenttiin 236 vaalipiirien edustajaa, minkä lisäksi parlamentissa on 75 jäsenen naiskiintiö.

Ulkoasiainministeriön sisältö- ja viestintäasiantuntija Mari Lankinen kertoo, että yleisimmät ulkomaisten toimittajien toiveet koskevat puoluejohtajien haastatteluja vaalien aikana. Kaikki puoluejohtajat onkin kutsuttu tulosiltaan Pikkuparlamenttiin kommentoimaan vaalien tulosta.

Ulkomaalaisten toimittajien työskentelyolosuhteita Pikkuparlamentissa helpottaa, että heidän käyttöönsä on varattuna oma kansainvälinen uutishuone. Ulkoministeriö on lisäksi järjestänyt vaalien jälkeen maanantaiksi ulkomaalaisille toimittajille tiedotustilaisuuden, jota alustaa Turun ylipiston Eduskuntatutkimuksen keskuksen erikoistutkija Erkka Railo.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat