Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Monet autonrenkaat unohtuvat säilöön hotelliin

Osa hylätyistä rengassarjoista kuuluu kuolinpesille. Hotellin kuitti kannattaa säilyttää hansikaslokerossa.

Kotimaa
 
Laura Oja HS
Helsingin Rengashotellissa on säilytyksessä noin tuhat rengassarjaa, kertoo yrittäjä Marko Takalo.
Helsingin Rengashotellissa on säilytyksessä noin tuhat rengassarjaa, kertoo yrittäjä Marko Takalo. Kuva: Laura Oja HS

Talvi- ja kesärenkaiden säilytys rengasliikkeiden rengashotelleissa on yleistynyt. Samalla ovat lisääntyneet tapaukset, joissa renkaat jätetään hakematta.

"Nytkin on säilössä yksi rengassarja vuodelta 2012. Yrityksistä huolimatta emme ole tavoittaneet renkaiden omistajaa. Sain tietää Trafista, että auto on poistettu rekisteristä. Vuodelta 2013 on säilössä kolme rengassarjaa", kertoo Marko Takalo Helsingin Rengashotelli Oy:stä.

Fakta

Nastoja saa käyttää kelin niin vaatiessa

 Nastalliset talvirenkaat on pitänyt vaihtaa nastattomiin toisen pääsiäispäivän jälkeisenä maanantaina eli viikko sitten.

 Nastarenkaita saa kuitenkin käyttää myös muulloin, jos keli sitä edellyttää.

 Nastattomia talvirenkaita saa käyttää ympäri vuoden.

Rengashotellissa on säilytyksessä yhteensä noin tuhat rengassarjaa.

"Jonkin verran renkaita on jäänyt kuolinpesiltä noutamatta. Esimerkiksi yhden edesmenneen papan renkaat jäivät meille. Kehotamme laittamaan hotellikuitin auton hansikaslokeroon. Siitä omaiset näkevät, missä renkaat ovat säilössä", Takalo neuvoo.

Esa Väätäinen Vianorin Oulun-yksiköstä kertoo, että renkaiden haku unohtuu joskus autonvaihdon yhteydessä. Oulun rengashotellissa on Väätäisen mukaan noin 2 800 rengassarjaa.

Jos renkaiden omistajaa ei tavoiteta, renkaat laitetaan Väätäisen mukaan kierrätykseen.

"Yleensä hyvät renkaat haetaan pois", Väätäinen lisää.

Oululaisen Suomen Rengasheikin hotellissa ei ole nyt ainuttakaan yli vuoden säilössä ollutta rengasta.

"Silloin tällöin omaiset kysyvät, onko edesmennyt pappa tai mummo jättänyt renkaat meidän varastoon", kertoo Suomen Rengasheikin toimitusjohtaja Petri Haipus.

Renkaiden hotellisäilytystä on lisännyt varastotilojen puute. Lisäksi kerrostaloissa on yleistynyt renkaiden säilytyskielto.

"Tiedän montakin taloyhtiötä, jotka ovat kieltäneet renkaiden säilytyksen vintin tai kellarin verkkohäkissä paloturvallisuussyistä", Haipus sanoo.

Rengassäilön keskihinta on noin 80 euroa rengassarjalta kaudessa. Siihen sisältyy renkaiden pesu, tasapainotus ja alle laitto.

Renkaiden säilytys hotellissa on turvallista. Renkaat löytyvät tietokoneelta rekisterinumeron perusteella, jos säilytyskuitti menee hukkaan.

Helsingin Rengashotellissa on Takalan mukaan vain yhden kerran laitettu väärät renkaat autoon. Virhe havaittiin kuitenkin nopeasti. Säilöön tulevat renkaat merkitään hyvin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat