Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Katri Kulmuni, 27, päihitti Väyrysen – "Nyt taisi olla tilaus nuorelle naiselle"

Katri Kulmuni, 27, sai Lapissa paljon enemmän ääniä kuin entinen esimiehensä Paavo Väyrynen

Kotimaa
 
Katri Kulmuni rohmusi Lapissa enemmän ääniä kuin Väyrynen
Katri Kulmuni rohmusi Lapissa enemmän ääniä kuin Väyrynen
Keskustalainen Katri Kulmuni, 27, nousee eduskuntaan huikealla äänimäärällä. Lapin vaalipiirissä ehdolla ollut Kulmuni keräsi roimasti enemmän ääniä kuin hänen puoluetoverinsa Paavo Väyrynen samasta vaalipiiristä.

"Viime eduskuntavaaleissa jäin 276 äänen päähän. Nyt taisi olla tilaus nuorelle naiselle", pohtii Katri Kulmuni (kesk) Tornion Rajalla-kauppakeskuksessa.

Moni käy onnittelemassa Lapin ääniharavaa hänen kävellessään kohti kampanjatoimistoaan.

"Toivottavasti Katri säilyttää luontaisen aitoutensa. Hän osaa aidosti kuunnella ja puhua niin, että ihminen ymmärtää", sanoo esitteitä siivoava kampanjapäällikkö Tuija Palosaari.

Pekka Fali
Uusi kansanedustaja Katri Kulmuni (kesk) on nykyisin Tornion kaupunginvaltuuston puheenjohtaja.
Uusi kansanedustaja Katri Kulmuni (kesk) on nykyisin Tornion kaupunginvaltuuston puheenjohtaja.

Noin sata avustajaa ja talkoolaista olivat avainasemassa, kun Kulmuni kiersi eri puolilla Lappia noin 300 puhetilaisuudessa ja ajoi autolla yhteensä 13 000 kilometriä. Lehti- ja tienvarsimainoksiin kului rahaa noin 45 000 euroa.

"Ajattele, keräsin Keminmaalta enemmän ääniä kuin Paavo Väyrynen ", Kulmuni ihmettelee saalistaan. Hän sai 9 705 ääntä, Väyrynen 6 897.

Lapin yliopistossa kansainvälistä politiikkaa opiskellut Kulmuni oli Väyrysen lehdistöavustaja, kun konkarikansanedustaja toimi ministerinä.

Moni Väyrysen avustaja on pystynyt ponnistamaan näkyviin poliittisiin tehtäviin, kuten Riikka Pakarinen (ent. Manner) euroedustajaksi.

"Paavon avustajina ovat työskennelleet muun muassa Esko Aho, Anu Vehviläinen ja Annika Saarikko ", Kulmuni luettelee.

Nuoresta iästään huolimatta Kulmuni on Tornion kaupunginvaltuuston puheenjohtaja. Hän on huolissaan Lapin runsaasta nuorisotyöttömyydestä.

Työllistymisen ongelmat ovat tulleet Kulmunille tutuiksi, sillä hän on työskennellyt syksystä asti yrityskoordinaattorina työvoimaa värväävässä yrityksessä.

"Sosiaaliturva on jäykkä. Lyhyisiin työsuhteisiin on vaikea saada työntekijöitä. Byrokratia on kova, ja tukien palautusuhka pelottaa. Ei jakseta ajatella, että pienikin työ auttaa eteenpäin", Kulmuni arvioi.

Aivan oma lukunsa on Kulmunin mukaan Suomen ja Ruotsin välinen byrokratia, joka liittyy verotukseen ja työttömyyskassamaksuihin.

Kulmuni on käynyt peruskoulun Ruotsin puolella Haaparannassa. Hänen isänsä on yrittäjä ja äiti erityisopettaja. Vanhemmat asuvat suvun vanhalla maatilalla Tornion Kyläjoella.

Entäpä monen korvaan erikoiselta kalskahtava sukunimi?

"Kulmuni on harvinainen torniolainen sukunimi, joka on tietääkseni peräisin 1400-luvulta."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat