Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

JSN:ltä vapauttava päätös MTV:lle

Kotimaa
 
Helsingin Sanomat

Julkisen sanan neuvosto (JSN) päätti keskiviikkona antaa vapauttavan päätöksen MTV:lle niin sanotussa lähdesuojajutussa. Neuvoston yksimielisen päätöksen mukaan MTV ei rikkonut Journalistin ohjeiden lähdesuojakohtaa.

Keskusrikospoliisin rikostutkija yritti myydä uutisvihjeitä MTV:n uutisille lokakuussa 2014. MTV ei suostunut miehen rahapyyntöön, vaan paljasti miehen rahastusyritykset kirjoittamalla siitä uutisen.

Poliisihallitus teki tietovuodosta rikosilmoituksen ja asiaa alettiin tutkia törkeänä lahjuksen ottamisena ja virkasalaisuuden rikkomisena. Vuotaja kuoli sen jälkeen, kun tapaus tuli julkisuuteen.

MTV:n toiminnasta Julkisen sanan neuvostolle kannelleen henkilön mukaan MTV rikkoi lähdesuojaa kertoessaan tapauksesta. Journalistin ohjeiden kohdassa 14 sanotaan muun muassa, että "journalistilla on oikeus ja velvollisuus pitää tietoja luottamuksellisesti antaneen henkilöllisyys salassa siten kuin lähteen kanssa on sovittu."

Neuvoston päätöksen mukaan sopimusta lähdesuojasta ei kuitenkaan ollut syntynyt, joten lähdesuojaa ei myöskään voitu rikkoa.

Julkisen sanan neuvosto on tiedotusvälineiden kustantajien ja toimittajien perustama elin, jonka tehtävänä on tulkita hyvää journalistista tapaa ja puolustaa sanan- ja julkaisemisen vapautta.

Neuvosto käsittelee myös toimittajan menettelyä tietojen hankinnassa. JSN ei ole tuomioistuin eikä se käytä julkista valtaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat